Ανεβάζει «τάση» η Skoda με νέο ηλεκτρικό crossover

Skoda Enyaq iV

Η Skoda διευρύνει διαρκώς την γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων, με την τελευταία προσθήκη να αφορά ένα μικρομεσαίο crossover.

Όπως έχουμε γράψει και πριν λίγο καιρό, οι επόμενες προτεραιότητες του τμήματος iV της Skoda περιλαμβάνουν ένα μικρότερο αυτοκίνητο της κατηγορίας των μικρομεσαίων (παρόμοιο σε μέγεθος με το Volkswagen ID. 3), καθώς και το πρώτο της μοντέλο στη μικρότερη εκδοχή της πλατφόρμας MEB, το οποίο θα αντικαταστήσει το Citigo e-iV που βγήκε από την παραγωγή πρόσφατα.

Skoda Enyaq 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτές τις μέρες όμως η Skoda ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει την νέα σχεδιαστική της γλώσσα το φθινόπωρο, παρουσιάζοντας μέσω μίας teaser εικόνας την εκδοχή της για ταηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας.

Η εικόνα αφορούσε το μελλοντικό ηλεκτρικό crossover της εταιρείας, με το μόνο όμως καθαρό σημείο στη φωτογραφία να είναι η κλειστή του μάσκα και o ιδιαίτερης σχεδίασης προφυλακτήρας.

Skoda Enyaq 3

Το νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί στην ηλεκτρική γκάμα ανάμεσα από το Enyaq και το μικρομεσαίο hatchback που θα παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες, και θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερο μήκος και μεταξόνιο από το τελευταίο, αλλά τα ίδια ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Η παρουσίαση της νέας σχεδιαστικής γλώσσας θα φέρει προφανώς και αποκάλυψη του πρωτότυπου του μελλοντικού ηλεκτρικού crossover της Skoda. Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, η νέα σχεδιαστική γλώσσα θα έχει μία πιο “ηλεκτρική” προσέγγιση, μιας και αυτά θα είναι το επίκεντρο του αμέσως επόμενου διαστήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Skoda Enyaq 5

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ