6.000 νέες θέσεις εργασίας από την BMW

BMW i Range 1

Η αυξανόμενη ζήτηση σε νέα ηλεκτρικά μοντέλα, οδηγεί την γερμανική εταιρεία σε προσλήψεις εργατικού δυναμικού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW, Oliver Zipse, ανέφερε στον γερμανικό Τύπο ότι η γερμανική εταιρεία θα προβεί στην πρόσληψη 6.000 νέων υπαλλήλων με σκοπό να προλάβει την ολοένα και αυξανομένη ζήτηση που έχουν τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

BMW i Range 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Zipse πρόσθεσε ακόμα ότι η BMW βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο με τον μετασχηματισμό των εργοστασίων της και προετοιμάζεται ακατάπαυστα για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μέλλον. Για αυτό τον λόγο θα αυξήσει το εργατικό της δυναμικό την επόμενη χρονιά έως και 5%.

Μέχρι σήμερα, η BMW έχει πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο εξηλεκτρισμένα αυτοκινήτα (ηλεκτρικά και plug-in hybrid), και σχεδιάζει να φτάσει τα δύο εκατομμύρια πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2025.

Με δεδομένο ότι οι κατασκευαστές ημιαγωγών επενδύουν συνεχώς σε νέα εργοστάσια και ανεβάζουν την παραγωγή, η έλλειψη που υπάρχει αυτή την στιγμή σε chips θα πρέπει να έχει ξεπεραστεί μέχρι τον χειμώνα του 2022, αναφέρει ο κ. Zipse. Μάλιστα είπε ότι σε λιγότερο από 12 μήνες θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση με την έλλειψη ημιαγωγών.

BMW i Range 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Zipse είπε ακόμα ότι ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον τελευταίο καιρό ήταν πολύ υψηλή. Για παράδειγμα, οι νέες BMW i4 και iX έχουν ξεπουλήσει εδώ και μήνες, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κάνει την εμφάνισή της και η ηλεκτρική έκδοση της πολυτελούς 7άρας, με την ζήτηση να παρουσιάζει την ίδια θέρμη.

Στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας μέχρι το 2030 είναι το 50 τοις εκατό των παγκόσμιων πωλήσεων να αφορά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η έλλειψη όμως υποδομών ταχείας φόρτισης αποτελεί ένα επιπλέον σημαντικό εμπόδιο για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ