1.000 νέοι ταχυφορτιστές της Tesla στην Ευρώπη - Στο απόλυτο μηδέν η Ελλάδα

Tesla Supercharger

H Tesla τοποθέτησε πάνω από χίλιους καινούριους ταχυφορτιστές σε 16 χώρες της Ευρώπης το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά κανέναν από αυτούς επί ελληνικούς εδάφους. Τη μερίδα του λέοντος, 260 φορτιστές, πήρε η Γαλλία.

Το δίκτυο των Tesla Superchargers εξαπλώνεται διαρκώς (και) στην Ευρώπη, αλλά παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αμερικανικής εταιρείας αυξάνονται στους δρόμους της χώρας μας, η τελευταία δεν προχώρησε στην τοποθέτηση ούτε ενός νέου ταχυφορτιστή στην Ελλάδα στη μεγάλη επένδυση που έκανε το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2022. H χώρα μας διαθέτει ήδη σταθμούς με Superchargers τόσο στην Αθήνα όσο και στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και στην Αθηνών-Πατρών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι 1.000 αυτοί ταχυφορτιστές τοποθετήθηκαν σε 80 σταθμούς στην Ευρώπη, είτε κατασκευασμένους από το μηδέν, είτε αναβαθμίζοντας τους παλαιότερους φορτιστές του υπάρχοντος δικτύου. Οι περισσότεροι, 260, τοποθετήθηκαν στη Γαλλία, ενώ άλλοι 188 εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία και 118 στη Νορβηγία.

Έτσι, από το τέλος Ιουνίου η Γαλλία διαθέτει στις πόλεις και στους αυτοκινητοδρόμους της περισσότερους από 1.500 Superchargers της Tesla, σε περισσότερους από 120 σταθμούς φόρτισης. Πέραν των τριών αυτών χωρών, τοποθετήθηκαν 71 φορτιστές στη Σουηδία, 56 στην Ισπανία, 52 στη Βρετανία, 44 στην Ολλανδία, 31 στην Αυστρία, 24 στη Φινλανδία, από 16 στο Βέλγιο, στη Δανία και στην Ελβετία, από 8 στη Σερβία και στη Σλοβενία και από 4 στην Ιρλανδία και τη Λετονία. Μηδέν στην Ελλάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαρκής ανάπτυξη του δικτύου ταχυφορτιστών είναι κρίσιμη για την Tesla, όχι μόνο για να καλύψει τις ανάγκες των αυξανόμενων αγοραστών των αυτοκινήτων της στην Ευρώπη, αλλά και για να αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες μεγάλες επενδύσεις άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών με την τοποθέτηση δικών τους σταθμών φόρτισης.

Ταυτόχρονα, ο ισχυρός άνδρας της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσε και την ανανέωση του λογισμικού των αυτοκινήτων της. Οι νέες λειτουργίες περιλαμβάνουν την περαιτέρω εξατομίκευση των απεικονίζεων στην κεντρική οθόνη, την αναβάθμιση του ελέγχου των πίσω θυρών για την προστασία των παιδιών, την προσθήκη του καναλιού Disney+ στις οθόνες, την αύξηση του ορίου αυτόματης λειτουργίας του τιμονιού στα 130 km/h, νέες λειτουργίες πλοήγησης -που λαμβάνουν υπόψιν τις ατμοσφαιρικές συνθήκες- και την προσθήκη της τουρκικής γλώσσας στις επιλογές της οθόνης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ