Πότε έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό Opel Astra στην Ελλάδα

Opel Astra Electric

Η γκάμα του νέου Opel Astra αποτελείται από εκδόσεις βενζίνης, ντίζελ και plug-in hybrid, και πολύ σύντομα θα προστεθεί και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή του.

Η Opel διαθέτει πλούσια γκάμα μοντέλων και διαρκώς εμπλουτίζει τα μοντέλα της με νέες εκδόσεις. Σύντομα μάλιστα, περιμένουμε μία νέα έκδοση του εξαιρετικά δημοφιλούς μικρομεσαίου Astra, την ηλεκτρική με την ονομασία Astra e και αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χλμ.

Opel Astra e 7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο ηλεκτρικό Opel Astra συνδυάζεται τόσο με το 5θυρο hatchback αμάξωμα όσο και με το πρακτικότερο Sports Tourer, και για την κίνησή του φροντίζει η νέα γενιά ηλεκτρομοτέρ του Ομίλου Stellantis. Η απόδοσή του νέου ηλεκτρικού κινητήρα φτάνει τους 156 ίππους και τα 270 Nm, και παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 54 kWh.

Στον τομέα των επιδόσεων, το νέο Opel Astra Electric διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας, Eco, Normal και Sport, με την τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 170 χλμ./ώρα, τη στιγμή που τα περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα έχουν τελική 150 χλμ./ώρα ή 160 χλμ./ώρα.

Opel Astra e 4

Από πλευράς αυτονομίας, το νέο ηλεκτρικό Astra μπορεί να διανύσει σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP 416 χλμ. και η φόρτιση της μπαταρίας μέχρι το 80% μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 30 λεπτά με σύνδεση σε ταχυφορτιστή 100 kW. Επιπλέον, διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW (OBC).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην καμπίνα του ηλεκτρικού Opel Astra, ξεχωρίζει ο διαφοροποιημένος ψηφιακός πίνακας οργάνων για τις αντίστοιχες πληροφορίες και το σύστημα πολυμέσων με το εμπλουτισμένο μενού για τις λειτουργίες του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης και τις επιλογές φόρτισης.

Opel Astra e 6

Στον τομέα των χώρων, η Opel ανακοινώνει πορτμπαγκάζ για το Sports Tourer που κυμαίνεται από τα 516 λίτρα και φτάνει τα 1.553 λίτρα σε περίπτωση αναδίπλωσης της πλάτης του πίσω καθίσματος.

Το νέο Opel Astra Electric θα εμπλουτίσει σύντομα την γκάμα του μικρομεσαίου μοντέλου, και πιο συγκεκριμένα θα το δούμε να κοσμεί τις εκθέσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ