Πόσα ηλεκτρικά έχουν πωληθεί στην Ελλάδα; Ποια είναι τα best-sellers

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αυξημένες είναι οι πωλήσεις νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Α’ 4μηνο του έτους. Δείτε ποια αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων προτιμούν οι Έλληνες αγοραστές.

Παρότι το πρόγραμμα κρατικής επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» δεν έχει ξεκινήσει ακόμη επίσημα (αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα, με την επιδότηση να δίνεται αναδρομικά σε όλες τις ταξινομήσεις του 2022), οι πωλήσεις των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας μας το 2022 σημειώνουν σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2021.

Ειδικότερα, το Α’ τετράμηνο του έτους έχουν πωληθεί 734 καινούργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 29,3% συγκριτικά με τα 569 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είχαν ταξινομηθεί το περσινό τετράμηνο.

Σημειώστε ότι συνολικά οι πωλήσεις αυτοκινήτων της χώρας μας το 2022 σημειώνουν πτώση 5,5% συγκριτικά με το 2021, με τα ηλεκτρικά να ακολουθούν έναν διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla Model 3

Πολύ ενδιαφέρον έχει να δούμε και το ποια είναι τα πρώτα σε πωλήσεις ηλεκτρικά αυτοκίνητα του 4μηνου, αφού μετά και τις πωλήσεις του Απριλίου το Tesla Model 3 με 110 ταξινομήσεις είναι πλέον αυτό το best-seller μοντέλο στην Ελλάδα.

Αμέσως μετά το Model 3, ακολουθούν με 81 αυτοκίνητα το ιδιαίτερα ανεβασμένο φέτος ηλεκτρικό Fiat 500, καθώς επίσης και το νεότερο μοντέλο της Tesla, το SUV Model Y.

Την πρώτη 5άδα των πωλήσεων κλείνουν το Volkswagen ID.4 με 55 ταξινομήσεις και η Mercedes EQA με 46 αυτοκίνητα.

Volkswagen ID.4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Top 10 πωλήσεων ηλεκτρικών*

  1. Tesla Model 3: 110 πωλήσεις
  2. Fiat 500: 81 πωλήσεις
  3. Tesla Model Y: 81 πωλήσεις
  4. Volkswagen ID.4: 55 πωλήσεις
  5. Mercedes EQA: 46 πωλήσεις
  6. Volkswagen ID.3: 38 πωλήσεις
  7. Volvo XC40: 34 πωλήσεις
  8. Skoda Enyaq: 26 πωλήσεις
  9. Ford Mustang Mach-E: 19 πωλήσεις
  10. Hyundai Kona EV: 19 πωλήσεις

*Ιανουάριος-Απρίλιος 2022

Όπως ισχύει και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα, έτσι και στα ηλεκτρικά, το πρόβλημα με την έλλειψη των microchips και τις καθυστερήσεις στην παραγωγή, είναι δεδομένο ότι επηρεάζει αρνητικά τις πωλήσεις τους και τα νούμερα τους.

Ωστόσο, και παρότι αυτή τη στιγμή το μερίδιο των πωλήσεών τους στην Ελλάδα παραμένει πολύ χαμηλό (αφορούν μόνο στο 2,3% όλων των ταξινομήσεων) είναι δεδομένο ότι κάθε χρονιά από εδώ και πέρα θα βλέπουμε αύξηση στις πωλήσεις τους, από τη στιγμή που η αυτοκίνηση έχει ορίσει την ηλεκτροκίνηση ως το μέλλον της. Μαζί με αυτό και όπως ισχύει και φέτος, θα έρθει και η αύξηση των προσφερόμενων μοντέλων της χώρας μας, αφού αυτή τη στιγμή οι 734 πωλήσεις αφορούν σε μόνο 46 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που συνολικά διατίθενται στην Ελλάδα.

Peugeot e-208
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ