Στην Ελλάδα το αναβαθμισμένο Mazda MX-5 (τιμές)

Mazda MX-5

Λίγο διάστημα μετά την επίσημη ανακοίνωσή του από τη Mazda, το αναβαθμισμένο MX-5 ήρθε στην Ελλάδα. Δείτε τα χαρακτηριστικά του και τις τιμές.

Το πρώτο στοιχείο που αλλάζει στο MX-5 είναι η υιοθέτηση του ηλεκτρονικού συστήματος Kinematic Posture Control (KPC), το οποίο βελτιώνει τα οδικά και οδηγικά του χαρακτηριστικά.

Το KPC αξιοποιεί το σύστημα πέδησης του MX-5 κατά τη δυναμική οδήγηση και φρενάρει κάθε φορά τον εσωτερικό προς στην εκάστοτε στροφή τροχό βελτιώνοντας έτσι την συμπεριφορά του κατά την είσοδο. Το σύστημα προσαρμόζει τη λειτουργία για κάθε στροφή ξεχωριστά λαμβάνοντας υπόψη του τη διαφορά ταχύτητας ανάμεσα στους δύο πίσω τροχούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mazda MX-5

Παράλληλα το Kinematic Posture Control, ξανά με την αξιοποίηση των φρένων βελτιώνει τη «στάση» του αμαξώματος στο δυνατό φρενάρισμα, κατανέμοντας την πίεση στο κύκλωμα μεταξύ των δύο αξόνων με τέτοιο τρόπο ώστε το MX-5 να περιορίζει τη μεταφορά βάρους, όταν το ιαπωνικό roadster οδηγείται δυναμικά.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το MX-5 αποκτά επιπλέον νέες χρωματικές επιλογές εσωτερικά και εξωτερικά όπως το νέο εξωτερικό φινίρισμα Platinum Quartz Metallic, το έντονο χρωματισμένο εσωτερικό Terracotta με απαλό δέρμα Nappa και η μαλακή οροφή σε σκούρο μπλε χρώμα.

Mazda MX-5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πεδίο των κινητήρων, το αναβαθμισμένο Mazda MX-5 συνεχίζει να διαθέτει ως πρώτη επιλογή τον 1,5 λίτρων Skyactiv-G κινητήρα βενζίνης των 1,5 λίτρων και 132 ίππων, που απαιτεί 8,3 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα. Το κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται είναι 6τάχυτο μηχανικό.

Δεύτερη επιλογή στη γκάμα είναι ο 2λιτρος Skyactiv-G βενζινοκινητήρας των 184 ίππων και 205 Nm ροπής, ο οποίος για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 6,5 δευτερόλεπτα. Και οι δύο εκδόσεις κινητήρων μπορούν να συνδυαστούν και με το αμάξωμα RF, που φέρει μεταλλική ανοιγόμενη οροφή.

Mazda MX-5

Στο πεδίο των τιμών, το κόστος του αναβαθμισμένου Mazda MX-5 στην Ελλάδα είναι:

MX-5 G132: από 27.716 ευρώ
MX-5 RF G132: από 37.800 ευρώ
MX-5 G184: από 37.172 ευρώ
MX-5 RF G184: από 39.845 ευρώ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ