Οι μεγάλες διακρίσεις της Mazda το 2021

Mazda2 1.5 SkyActiv-G90 AT6 2022 1

Το 2021 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τη Mazda, αφού η ιαπωνική φίρμα κατάφερε να ξεχωρίσει και να κερδίσει πολύ σημαντικές διακρίσεις για τα μοντέλα της.

Γεμάτη βραβεία και διακρίσεις είναι η φετινή χρονιά για τη Mazda, με την εταιρεία να καταφέρνει για άλλη μια φορά να κερδίσει ουσία και εντυπώσεις σε σημαντικούς τομείς όπως είναι η υψηλή αξιοπιστία, η κορυφαία ποιότητα κατασκευής, το desing και η τεχνολογία ασφάλειας και άνεσης.

Η πρώτη μεγάλη νίκη της Mazda το 2021 ήρθε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν το MX-5 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ήρθε πρώτο στις προτιμήσεις των αναγνωστών του auto motor und sport στην ψηφοφορία «Best Cars», κατακτώντας επίσης και την πρώτη θέση στην κατηγορία «Convertibles Import» μπροστά από την Bentley Continental GT Convertible και τη Ferrari Portofino.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mazda MX-5

Λίγους μήνες μετά, στο θεσμό «The Best Brands in all Classes 2021» της γερμανικής Auto Bild, το Mazda MX-5 πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία των κάμπριο μοντέλων κάτω από 50.000 ευρώ, κερδίζοντας παράλληλα για τρίτη συνεχή φορά και την πρωτιά στην κατηγορία τιμής. Στη συνολική βαθμολογία το roadster της Mazda βρέθηκε πολύ μπροστά από μοντέλα όπως το Audi A5 Cabriolet και το Ford Mustang Convertible.

Πολύ σημαντική είναι και η διάκριση «Wertmeister 2021» (Πρωταθλητής υπολειμματικής αξίας 2021) που κατέκτησε το Mazda CX-30 από την Auto Bild και τον ανεξάρτητο ειδικό φορέα αξιολόγησης τιμών Schwacke, αφού η έκδοση CX-30 e-SkyactivG 2,0 M Hybrid αξιολογήθηκε ότι διατηρεί την αξία της περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μεσαίο SUV που διατίθεται στη Γερμανία.

Mazda CX-5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις διακρίσεις της Mazda το 2021 δεν θα μπορούσε να λείψει και το κορυφαίο της SUV στην Ευρώπη, το CX-5. Το ιαπωνικό μεσαίο SUV πέρασε με μεγάλη επιτυχία το τεστ αντοχής των 100.000 χιλιομέτρων που διοργάνωσε η Auto Bild, επιτυγχάνοντας μάλιστα βαθμολογία που δεν έχει ποτέ άλλοτε σημειωθεί στο συγκεκριμένο τεστ αντοχής.

Επιπλέον αυτού το Mazda CX-5 έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία ασφάλειας στις νεότερες και πιο αυστηρές δοκιμές πρόσκρουσης του αμερικάνικου ανεξάρτητου οργανισμού IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), επιβεβαιώνοντας έτσι την κορυφαία ασφάλεια που προσφέρει στους επιβάτες του.

Mazda 2

Το ανανεωμένο μέσα στη χρονιά Mazda 2 απέδειξε και στην πράξη την υψηλή οικονομία που προσφέρει στην έκδοσή του με τον βελτιωμένο κινητήρα Skyactiv-G 1,5 λίτρων και 75 ίππων, αφού στις δοκιμές Green NCAP πήρε 3,5 αστέρια για την απόδοση καυσίμου και τις εκπομπές CO2, όντας έτσι ένα από τα τρία οχήματα εσωτερικής καύσης της μάρκας που ενώ δεν διαθέτουν υβριδικό σύστημα του απονέμεται η διάκριση των 3,5 αστεριών. Μόνο τα 100% ηλεκτρικά μοντέλα (BEV) και plug-in ηλεκτρικά (PHEV) έχουν επιτύχει υψηλότερες βαθμολογίες Green NCAP .

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, η πιο σημαντική ίσως διάκριση που απέσπασε η Mazda μέσα στη χρονιά ήταν η ανάδειξή της ως η δεύτερη πιο αξιόπιστη μάρκα αυτοκινήτων, στην ετήσια έρευνα αξιοπιστίας του Consumer Reports.

Mazda

Η έρευνα εστιάζει σε όλα όσα πήγαν στραβά με την αξιοπιστία των αυτοκινήτων τον περασμένο χρόνο, και χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να προβλέψει πόσο αξιόπιστα θα είναι τα αυτοκίνητα που θα πουληθούν μέσα στο 2022. Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν οι ιδιοκτήτες περισσότερων από 300.000 χιλιάδων αυτοκινήτων 28 διαφορετικών εταιρειών, παραγωγής μεταξύ 2000 και 2021.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ