Ποια μάρκα αυτοκινήτου εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων στην Ελλάδα;

Car Sales

Σε μια αγορά αυτοκινήτου η οποία παρά το συνεχιζόμενο lockdown παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, η Peugeot έχει καταφέρει να είναι η μάρκα με τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων το 2021.

Με βάση τα στοιχεία των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου του 2021, η Peugeot έχει φθάσει ήδη τις 2.790 ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων (2η συνολικά σε πωλήσεις), σημειώνοντας έτσι 630 ταξινομήσεις περισσότερες συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Ποσοστιαία η αύξηση αυτή αγγίζει το 29,2% και είναι τριπλάσια από το +9,85% στο οποίο βρίσκονται οι πωλήσεις αυτοκινήτου το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η επιτυχία αυτή της γαλλικής μάρκας οφείλεται στην πορεία κυρίως του 208 και των 2008 και 3008, τα οποία έχουν καταφέρει να φέρουν ψηλά την Peugeot τόσο στις κατηγορίες τους, όσο και συνολικά στις πωλήσεις του 2021.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά δε το 208 και το 2008, με 1.139 και 818 ταξινομήσεις αντίστοιχα, κατατάσσονται στη 2η και 4η θέση συνολικά της αγοράς, καθιστώντας έτσι την Peugeot την μοναδική μάρκα που έχει καταφέρει να βάλει 2 μοντέλα της μέσα στην πρώτη 5άδα των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων του τριμήνου.

Στις κατηγορίες τους, το Peugeot 208 είναι αυτή τη στιγμή το 2ο σε πωλήσεις μικρό αυτοκίνητο της αγοράς (κατηγορία B) και το 2008, το 1ο σε μικρό SUV της αγοράς (κατηγορία B SUV), όπως επίσης και το πιο δημοφιλές SUV ανεξαρτήτως μεγέθους.

Το μεγαλύτερο Peugeot 3008 έχει με τη σειρά του και αυτό μια αξιοσημείωτη πορεία πωλήσεων στη χώρα μας, όντας το 2ο σε πωλήσεις μικρομεσαίο SUV (κατηγορία C SUV) της ελληνικής αγοράς με 479 ταξινομήσεις και επιπλέον, το 3ο πιο καλοπουλημένο, γενικά SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά τέλος συνολικά στην αγορά, όπως γράψαμε την Παρασκευή, ο Μάρτιος έκλεισε με μια πολύ καλή επίδοση 9.042 νέων αυτοκινήτων, αποδεικνύοντας το έντονο ενδιαφέρον που αυτή τη στιγμή έχει ο Έλληνας για το αυτοκίνητο.

Στο Α’ Τρίμηνο του έτους, οι πωλήσεις εμφανίζουν άνοδο 9,85% παρά το συνεχιζόμενο lockdown από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι και σήμερα, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρυσι, μετά το πολύ καλό ξεκίνημα του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, ο Μάρτιος λόγω του πρώτου αυστηρού lockdown που είχε επιβληθεί στη χώρα, είχε μια πολύ μεγάλη πτώση σημειώνοντας μόλις 3.743 πωλήσεις νεών αυτοκινήτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ