Παρουσιάστηκε το νέο Mazda MX-30 (+τιμές Ελλάδας)

Mazda MX-30 1

Το ανανεωμένο ηλεκτρικό crossover της Mazda βρίσκεται ήδη στη χώρα μας και διαθετει αναβαθμισμένη εμφάνιση και ταχύτητα φόρτισης.

Όπως υποδηλώνει η ονομασία του, το MX-30 ανήκει στην οικογένεια μοντέλων MX η οποία ξεχωρίζει για τα σπορ χαρακτηριστικά. Γι' αυτό και η Mazda το έντυσε με 5θυρο αμάξωμα με τις πίσω πόρτες να ανοίγουν ανάποδα (Freestyle τις ονομάζει η Mazda). Ο ηλεκτρικός κινητήρας των 145 ίππων και των 265 Nm κινεί τους εμπρός τροχούς και παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5 kWh που προσφέρει αυτονομία 200 χλμ.

Mazda MX-30 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το 2022 η Mazda προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές που αφορούν την βελτιωμένη ταχύτητα φόρτισης, αυξάνοντας τη μέγιστη ισχύ DC που μπορεί να δεχθεί το όχημα από 40 kW σε 50 kW, γεγονός που μείωσε τον χρόνο ταχείας φόρτισης κατά δέκα λεπτά (26 λεπτά). Από την άλλη, η νέα "χροιά" του ηλεκτρικού MX-30 βοηθά τον οδηγό να αντιληφθεί καλύτερα πόση ισχύ παράγει ο ηλεκτροκινητήρας σε μεγάλες ταχύτητες που υπάρχει και ο θόρυβος του ανέμου και του δρόμου.

Mazda MX-30 4

Το νέο Mazda MX-30 διαθέτει και εμπλουτισμένους χρωματικούς συνδυασμούς εσωτερικού και αμαξώματος για να αναδείξει περαιτέρω το στυλ του και την μοναδικής αντίληψης καμπίνα. Διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις, Prime Line, Exclusive Line, Advantage και Makoto, με τον βασικό εξοπλισμό να διαθέτει περισσότερα χαρακτηριστικά.

Mazda MX-30 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα οικολογικά υλικά, όπως ανακυκλώσιμο πλαστικό στις πόρτες, φελλός στην κεντρική κονσόλα και στο εσωτερικό των χειρολαβών, καθώς και υφάσματα από ανακυκλώσιμα υλικά ή συνθετικά δέρματα. Ο οδηγός ενημερώνεται από έναν πίνακα οργάνων που συνδυάζει ψηφιακές με αναλογικές ενδείξεις. Στην κορυφή του ταμπλό δεσπόζει η έγχρωμη οθόνη 8,8” του συστήματος πολυμέσων, με το φιλικό user interface, που ελέγχεται από το περιστροφικό χειριστήριο στην κονσόλα. Μια δεύτερη οθόνη αφής 7” είναι τοποθετημένη χαμηλότερα και ενσωματώνει τα χειριστήρια του κλιματισμού.

Mazda MX-30 6

Το ανανεωμένο Mazda MX-30 βρίσκεται ήδη στον τιμοκατάλογο της εγχώριας αντιπροσωπείας με τιμής εκκίνησης τα 30.390 ευρώ, πάντα σε συνδυασμό με το κρατικό όφελος αγοράς ηλεκτρικού αυτοκίνητου και απόσυρση συμβατικού.

ΜΧ-30 e-Skyactiv EV Prime Line: 39.390 ευρώ*
ΜΧ-30 e-Skyactiv EV Exclusive Line: 40.290 ευρώ*
ΜΧ-30 e-Skyactiv EV Advantage: 41.090 ευρώ*
ΜΧ-30 e-Skyactiv EV Makoto: από 41.790 ευρώ*
*Η τιμή δεν περιλαμβάνει το κρατικό όφελος αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου (8.000 ευρώ) και την απόσυρση συμβατικού αυτοκινήτου (1.000 ευρώ)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mazda MX-30 7

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ