Αγορά αυτοκινήτου: Ο ελληνικός Όμιλος που ηγείται στις πωλήσεις

Opel Brussels

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 2023 η ελληνική αγορά αυτοκινήτου, αφού ο Ιανουάριος έκλεισε με σημαντική αύξηση πωλήσεων και σε αυτό το πλαίσιο, ένας ελληνικός Όμιλος ξεχώρισε με την πολύ υψηλή του επίδοση.

Ρεκόρ 12ετίας σημείωσαν οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων της χώρας μας τον Ιανουάριο, αφού σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η αγορά έκλεισε με 10.611 ταξινομήσεις και αύξηση 92,2% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2022.

Μέσα σε αυτό το πολύ αισιόδοξο κλίμα, ένας ελληνικός Όμιλος ξεχώρισε και κυρίως, αποτέλεσε έναν από τους κύριους «ενορχηστρωτές» αυτής της επιτυχίας, εμφανίζοντας πολύ υψηλά νούμερα πωλήσεων στις μάρκες που αντιπροσωπεύει, ώστε να επιτύχει τελικά ένα αντίστοιχα πολύ υψηλό μερίδιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Citroen C3 Aircross

Πρόκειται για τον Όμιλο Συγγελίδη, ο οποίος αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα 5 διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων, τις Citroen, DS, Mazda, Opel και Peugeot. Η Opel, αποτελεί μάλιστα την πιο πρόσφατη προσθήκη στο πορτφόλιο του ελληνικού Group, ερχόμενη να συμπληρώσει τα 4 άλλα σημαντικά brand την 1η Νοεμβρίου του 2021.

Μάλιστα, η γερμανική μάρκα ήταν και αυτή που ηγήθηκε των πωλήσεων όλων των νέων αυτοκινήτων της χώρας μας τον Ιανουάριο, σημειώνοντας 1.393 ταξινομήσεις και έχοντας ένα σημαντικό μερίδιο 13,1% συνολικά στις πωλήσεις του μήνα.

Peugeot 208
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξαιρετική ήταν η επίδοση και της Citroen, η οποία μαζί με τη DS ολοκλήρωσαν τον Ιανουάριο με 1.118 πωλήσεις και μερίδιο 10,5%, ενώ η Peugeot, έκλεισε τον πρώτο μήνα του 2023 με 960 ταξινομήσεις και εξίσου σημαντικό μερίδιο 9,0%.

Μαζί με τις 105 πωλήσεις της Mazda (μερίδιο: 1,0%) ο Όμιλος έκλεισε τον Ιανουάριο με 3.576 ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων, οι οποίες αντιστοιχούν σε μερίδιο 33,7% επί συνόλου της αγοράς.

Opel Mokka-e

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία του ελληνικού Group, αφού δεν αποτελεί μόνο το υψηλότερο μερίδιο αγοράς μεταξύ όλων των αντιπροσώπων μαρκών του περασμένου μήνα, αλλά και το μεγαλύτερο μερίδιο που έχει επιτευχθεί ποτέ σε μηνιαία βάση από κάποιον αντιπρόσωπο αυτοκινήτου της χώρας μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ