Στην Ελλάδα το νέο DS 3 Hybrid των 136 ίππων -Πόσο κοστίζει

DS 3 Hybrid 1

Η γκάμα του premium compact SUV της DS Automobiles εμπλουτίζεται με τη νέα υβριδική έκδοση των 136 ίππων με το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Η DS Automobiles φρέσκαρε το δημοφιλές SUV 3 πριν μερικούς μήνες και αυτές τις ημέρες ανακοίνωσε τον περαιτέρω εξηλεκτρισμό της γκάμας με την προσθήκη της νέας υβριδικής έκδοσης. Αυτό σημαίνει ότι η γκάμα του DS 3 περιλαμβάνει συνολικά πέντε εκδόσεις κινητήρας, δύο βενζίνης, μία υβριδική, μία πετρελαίου και μία αμιγώς ηλεκτρική.

Η νεότερη προσθήκη αφορά την Hybrid έκδοση που συνδυάζεται με τα επίπεδα εξοπλισμού Bastille και Performance Line. Το νέο εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης της DS Automobiles αποτελείται από έναν 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων, ένα ηλεκτρομοτέρ και μία μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 0,9 kWh.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
DS 3 Hybrid 3

Η απόδοσή του φτάνει τους 136 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και τα 230 Nm στις 1.750 σ.α.λ., και συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων. Το ηλεκτρομοτέρ με τη σειρά του αποδίδει 29 ίππους και 55 Nm.

Το θερμικό μοτέρ βενζίνης λειτουργεί σε κύκλο Miller και διαθέτει τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας της Garrett και καδένα χρονισμού, για καλύτερη απόκριση στις χαμηλές στροφές περιστροφής και αύξηση της αξιοπιστίας αντίστοιχα.

DS 3 Hybrid 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά, ο νέο υβριδικό σύστημα κίνησης του DS 3 εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση σε ποσοστό που φτάνει μέχρι και το 50% σε αστικές συνθήκες, ενώ δεν επηρεάζει τους χώρους για τους επιβάτες ή τις αποσκευές.

Ενισχυμένες είναι και οι επιδόσεις του Hybrid 136 PS σε σχέση με την αυτόματη έκδοση βενζίνης των 130 ίππων, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται από στάση σε 8,4 δλ. (-1,2 δλ.) και το χιλιόμετρο σε 29,7 δλ. (-1,1 δλ.).

DS 3 Hybrid 5

Η τιμή εκκίνησης των νέων εκδόσεων Hybrid του DS 3 έχει καθοριστεί στα 32.800 ευρώ, ενώ χάρη στη χρήση υβριδικής τεχνολογίας δεν επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του με ετήσια τέλη κυκλοφορίας και μπορεί να εισέρχεται καθημερινά στον Δακτύλιο.

DS 3 1.2 Hybrid 136 PS e-DCS6 Bastille: 32.800 ευρώ
DS 3 1.2 Hybrid 136 PS e-DCS6 Performance Line: 33.800 ευρώ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ