Αρνητικό ρεκόρ για την τιμή του diesel στην Ελλάδα

αντλία diesel

Με μέση τιμή σχεδόν στο 1,5 ευρώ/λίτρο και τιμή που φθάνει ακόμη και στα 1,68 ευρώ/λίτρο στα νησιά, το diesel κίνησης σημειώνει αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων ετών στην Ελλάδα.

Ακολουθώντας μια συνεχιζόμενη αυξητική τάση, η μέση τιμή του diesel στην Ελλάδα άγγιξε τα 1,5 ευρώ/λίτρο σε ορισμένες περιοχές της χώρας, θυμίζοντας την περίοδο του Αυγούστου-Σεπτεμβρίου του 2012 όταν η μέση τιμή του diesel είχε φθάσει τα 1,601 ευρώ/λίτρο.

Ωστόσο, η τιμή των 1,671 ευρώ/λίτρο που καταγράφηκε για το diesel στις Κυκλάδες την περασμένη Δευτέρα, αγγίζει το ρεκόρ όλων των εποχών που είχε καταγραφεί στην Κεφαλονιά τον Σεπτέμβριο του 2012 (1,676 ευρώ/λίτρο). Μάλιστα, η συνεχιζόμενη αυξητική τάση της αγοράς δείχνει ότι πολύ σύντομα το ρεκόρ αυτό θα ξεπεραστεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
diesel

Το γεγονός της αύξησης της τιμής των καυσίμων είναι παγκόσμιο και προβληματίζει ήδη όλες τις χώρες. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι αυτή την εβδομάδα στη Γερμανία ο ADAC ζήτησε από τη νέα Κυβέρνηση της Γερμανίας που αναμένεται να συσταθεί μετά τις πρόσφατες εκλογές, να παρέμβει ώστε να σταματήσει αυτή η συνεχιζόμενη αύξηση στις τιμές του diesel.

Στη Γερμανία, η μέση τιμή του diesel έφθασε στα 1,555 ευρώ/λίτρο και ήδη έσπασε το ρεκόρ του Αυγούστου του 2012 όταν και είχε φθάσει στα 1,554 ευρώ/λίτρο. Στη Μεγάλη Βρετανία επίσης, η τιμή του diesel αυτή τη στιγμή έχει φθάσει μόλις στις 4 πένες λιγότερες από το ρεκόρ όλων των εποχών του Απριλίου του 2012 (142 πένες/λίτρο), ενώ στη Γαλλία βρίσκεται ήδη στα 1,5354 ευρώ/λίτρο - διαβάστε εδώ, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Οκτωβρίου του 2018 (1,5331 ευρώ/λίτρο).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ