skoda fabia

WRC, Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ο Solberg είναι 71 χιλιόμετρα μακριά από τη νίκη (video)

Oliver Solberg

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο Oliver Solberg είναι το αφεντικό στον εναρκτήριο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ.

Μετά το επικό του ξεκίνημα την Πέμπτη όπου έχτισε διαφορά 44 δευτερολέπτων και τη διεύρυνση του προβαδίσματός του άνω του λεπτού την Παρασκευή, ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing έκανε σήμερα ένα αποφασιστικό βήμα προς τη νίκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως και χθες, ο γιος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή, Petter, πήρε δύο ειδικές διαδρομές και παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τις άπειρες παγίδες στο δρόμο με το χιόνι και τον πάγο να καλύπτουν τις γαλλικές Άλπεις, είναι πια αγκαλιά με τη δεύτερη νίκη του στο WRC.

Χρειάστηκε βέβαια και τη βοήθεια της τύχης, διότι στο δεύτερο πέρασμα από τη La Bréole / Bellaffaire και με μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, πάτησε σε χιόνι και γλίστρησε εκτός δρόμου. Ωστόσο κατάφερε να μην ακινητοποιηθεί, να επιστρέψει στο δρόμο και μάλιστα, να σημειώσει και τον καλύτερο χρόνο!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 24χρονος που στο Μόντε κάνει ντεμπούτο ως εργοστασιακός οδηγός της ιαπωνικής ομάδας, παραμένει 59 δευτερόλεπτα μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο. Αυτός είναι ο Elfyn Evans, με τον Sebastien Ogier να είναι στα 85 δευτερόλεπτα, στο άνετο 1-2-3 των «σαμουράι».

Πρώτο Hyundai είναι αυτό του Adrien Fourmaux που πήρε την τελευταία ειδική της ημέρας που ήταν super special stage μέσα στο Πριγκιπάτο – κάτι που είχαμε να δούμε από το 2008! Ο Γάλλος είναι 6 λεπτά μακριά από την κορυφή και σχεδόν ενάμιση λεπτό μπροστά από τον ομόσταβλό του, Thierry Neuville.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτο Ford Puma της M-Sport είναι αυτό του Jon Armstrong που συνεχίζει το δυναμικό ντεμπούτο με την ομάδα του Malcolm Wilson και δεν πτοήθηκε από ένα κλατάρισμα στο ξεκίνημα του σκέλους.

Στην ΕΔ12 τέθηκε προσωρινά εκτός μάχης ο Hayden Paddon που βγήκε εκτός δρόμου, το i20 N κόλλησε σε ένα χωράφι και χρειάστηκε τη βοήθεια του... κοινού για να επιστρέψει και οριστικά ο Sami Pajari (ξανά), που… σημάδεψε ένα δέντρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το σκέλος του Σαββάτου:
Oliver Solberg/Elliott Edmondson (Toyota GR Yaris Rally1) 43m10.3s
Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally1) +44.2s
Sébastien Ogier/Vincent Landais (Toyota GR Yaris Rally1) +1m08.6s
Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) +1m25.9s
Jon Armstrong/Shane Byrne (Ford Puma Rally1) +1m34.5s
Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Hyundai i20 N Rally1) +1m44.8s
Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally1) +2m24.0s
Hayden Paddon/John Kennard (Hyundai i20 N Rally1) +2m55.2s
Eric Camilli/Thibault de la Haye (Škoda Fabia RS Rally2) +3m31.2s
Léo Rossel/Guillaume Mercoiret (Citroën C3 Rally2) +3m46.5s

Το σκέλος της Κυριακής απλώνεται σε 71.9 αγωνιστικά χιλιόμετρα, που μοιράζονται σε τέσσερις ειδικές διαδρομές (δύο επαναλαμβανόμενες).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ