Τρομακτικό ατύχημα για τον M. Schumacher – Με ασθενοφόρο εκτός πίστας o Γερμανός

Scumacher

Στο δεύτερο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, ο M. Schumacher έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο τοιχίο του σιρκουί.

H διαδικασία διακόπηκε χωρίς καθυστέρηση, ενώ στο μονοθέσιο του Γερμανού πιλότου της Hass έσπευσε το ιατρικό προσωπικό της πίστας και το ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε εκτός πίστας.

Η επιλογή του σκηνοθέτη να μην δείξει σε επανάληψη το ατύχημα του M. Schumacher και να αποφύγει τα κοντινά πλάνα από το σημείο του ατυχήματος ήταν ενδεικτική της σοβαρότητας της πρόσκρουσης.

Μετά την απομάκρυνση του Γερμανού από την πίστα, το προσωπικό της πίστας επιχειρεί να απομακρύνει το μονοθέσιο της Haas και τα συντρίμμια που απλώθηκαν στο οδόστρωμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειώσουμε ότι απέμεναν πέντε λεπτά για την ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους των κατατακτήριων δοκιμών, από το οποίο είχε ήδη αποκλειστεί ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής L. Hamilton.

Οι τελευταίες πληροφορίες, πάντως, θέλουν τον Γερμανό να διατηρεί επικοινωνία με το ιατρικό προσωπικό, παρά το γεγονός ότι η ταχύτητα της σύγκρουσης εκτιμάται ότι ήταν 270 χλμ./ώρα.

Schumacher
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την κατάσταση της υγείας του M. Schumacher επιβεβαίωσε και η ίδια η Hass, αναφέροντας ότι ο πιλότος της διατηρεί τις αισθήσεις και την επικοινωνία με τους διασώστες.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Γερμανός δεν θα καταφέρει να συμμετάσχει στον αυριανό αγώνα, ενώ πλήρως κατεστραμμένο είναι και το μονοθέσιο του. Στο video που ακολουθεί μπορεί κανείς να δει ότι το πίσω τμήμα του μονοθεσίου της Hass αποκολλήθηκε από το υπόλοιπο, γεγονός που είναι αν μη τι άλλον ενδεικτικό των δυνάμεων που αναπτύχθηκαν κατά τη σύγκρουση.

Νεότερα πλάνα δείχνουν τον M. Schumacher να μεταφέρεται στο ελικόπτερο των ιατρικών υπηρεσιών της πίστας ώστε να μεταβεί σε νοσοκομειακή μονάδα και να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Σχεδόν μια ώρα μετά το ατύχημα του M. Schumacher, η διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών συνεχίστηκε με 14 μονοθέσια να συνεχίζουν τις προσπάθειές τους στο σιρκουί πόλης της Σαουδικής Αραβίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ