Τι γίνεται με τον Todt και τη Ferrari;

Jean Todt Ferrari

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι φίλοι της Ferrari από τη μέρα που διέρρευσε πως ο Jean Todt ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή στο Μαρανέλο. Όμως οι μέρες περνούν και δεν υπάρχουν εξελίξεις. Πράγμα που μόνο ως κακός οιωνός μπορεί να υπολογιστεί.

Ο Γάλλος είχε αποτελέσει ηγετική φυσιογνωμία στα χρόνια που η Scuderia είχε χτίσει μία αυτοκρατορία στη Formula 1. Ανέλαβε τα ηνία της το 1996 και ως στρατηγός της περίφημης κόκκινης Dream Team, καθοδήγησε την ιταλική ομάδα στους τίτλους των κατασκευαστών από το 1999 έως το 2004 αλλά και τους τίτλους οδηγών από το 2000 έως το 2004, φυσικά με τον επιστήθιο φίλο του, Michael Schumacher.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2004 ανέλαβε και το ρόλο του CEO στην εταιρεία αλλά στο τέλος του 2006, λίγο αφότου ο Schumacher ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, έκανε και ο Todt ένα βήμα πίσω. Συνέχισε στο ρόλο του Ειδικού Συμβούλου έως το 2009, όταν και εκλέχθηκε Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Ο Γάλλος που σήμερα είναι 75 ετών, πραγματοποίησε τρεις επιτυχημένες θητείες αλλά λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, άφησε τον προεδρικό θώκο και τον διαδέχθηκε ο Mohammed Ben Sulayem. Έκτοτε, τα ΜΜΕ τον στέλνουν στη Ferrari, πάλι με ρόλο συμβουλευτικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως τι πάει στραβά; O Βρετανός δημοσιογράφος της Formula 1, Joe Saward, μοιράστηκε τις πληροφορίες που είχε από το Μαρανέλο: «Όταν άκουσα πως ο Jean Todt θα επέστρεφε στη Ferrari το 2022, ήταν από μία πηγή που δεν θα αμφισβητούσα ποτέ. Και επιβεβαίωνε φήμες που είχα ακούσει στο Άμπου Ντάμπι μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Όμως όταν η Ferrari ανακοίνωσε την αλλαγή της διοικητικής της δομής, χωρίς να τον αναφέρει, μπήκα σε σκέψεις. Άρχισα να κάνω ερωτήσεις αλλά κανείς δεν μπορούσε να απαντήσει με σιγουριά. Ώσπου μία πηγή μέσα στον οργανισμό της Ferrari μου έδωσε μία φιλική προειδοποίηση: “Δεν νομίζω πως θα γίνει πραγματικότητα”. Αν με ρωτούσατε πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, θα σας έλεγα πως θα επέστρεφε 100%. Όμως τα πράγματα δείχνουν να έχουν αλλάξει. Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν πιστεύω πια πως θα επιστρέψει».

Χωρίς η καθυστέρηση να σημαίνει αυτόματα ναυάγιο, κάθε μέρα που περνάει ο Todt φαίνεται να απομακρύνεται από το Μαρανέλο. Πράγμα που αδιαμφισβήτητα θα φέρει απογοήτευση στους φίλους της Ferrari που στο πρόσωπό του έβλεπαν το πρόσωπο που μπορεί να άλλαζε τις τύχες της ομάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ferrari έχει να κατακτήσει τίτλο, από το 2008 όταν και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές.

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ