Πόσα λεφτά κόστισε το ατύχημα του Verstappen;

Lewis Hamilton Max Verstappen

Η σύγκρουση του Lewis Hamilton με τον Max Verstappen είχε τεράστιο αντίκτυπο. Τόσο στη μάχη του πρωταθλήματος σε οδηγούς και κατασκευαστές, όσο και στο οικονομικό κομμάτι!

Στο αγωνιστικό μέρος, η διαφορά 33 πόντων ανάμεσα στον Βρετανό και τον Ολλανδό, μειώθηκε στους 8. Ομοίως, το προβάδισμα της Red Bull Racing έναντι της Mercedes μειώθηκε από τους 44 πόντους στους 4!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα, στο οικονομικό, ο απολογισμός της ζημιάς για την αυστριακή ομάδα προκαλεί αίσθηση. Παρά την αρχική εκτίμηση του ισχυρού άνδρα της Red Bull στην F1, Dr Helmut Marko, πως αυτή θα έφτανε τα 750 χιλιάδες ευρώ, τελικά φαίνεται πως είναι πολύ μεγαλύτερη.

Το πόσο, το αποκάλυψε ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, στη στήλη του στο website της ομάδας: «Το ατύχημα αυτό μας κόστισε περίπου 1.5 εκατομμύρια ευρώ και ένα τέτοιο ποσό φέρνει σημαντικές επιπλοκές στην εποχή των ορίων στους προϋπολογισμούς των ομάδων».

Τι είδους επιπλοκές ίσως ρωτήσετε. Λοιπόν, τα 1.5 εκ ευρώ, ισοδυναμούν με περίπου 1.8 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα που κάθε ομάδα έχει περιθώριο να ξοδέψει σε ετήσια βάση 145 εκ δολάρια, μιλάμε για περισσότερο από το 1% του συνολικού προϋπολογισμού της ομάδας. Χάθηκε σε μία στιγμή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί με πολλούς βαθμούς που δεν αποκλείεται στο μέλλον να έχουν και αυτοί σημαντικό αντίκτυπο, μιας και τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που παίρνει η πρωταθλήτρια ομάδα, απέχουν σημαντικά από εκείνα που παίρνει η δεύτερη.

Πάντως δεν αποκλείεται να υπάρχει συνέχεια στο θέμα, αφού η Red Bull εξετάζει το ενδεχόμενο να κυνηγήσει, εκ των υστέρων, μεγαλύτερη ποινή για τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ