Η επιλογή ελαστικών της Pirelli για το GP Σιγκαπούρης φέρνει στρατηγικούς γρίφους

Aston Martin F1 Monza 2022

Η Pirelli ανακοίνωσε ότι επέλεξε τις 3 πιο μαλακές της γόμες για τον επόμενο αγώνα της Formula 1, στη Σιγακπούρη (2/10), καθώς και τις πιο σκληρές για το GP Ιαπωνίας που ακολουθεί.

Για τον αγώνα της Suzuka, δεδομένων των απαιτήσεων της ιαπωνικής πίστας και των πολύ γρήγορων συστοιχιών από στροφές, η επιλογή των τριών πιο σκληρών τύπων ελαστικών είναι λογική, και κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή των ομάδων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, για τον αγώνα της Σιγκαπούρης, οι τρεις πιο μαλακοί διαθέσιμοι τύποι γόμας θα προβάλλουν έναν στρατηγικό γρίφο. Ναι μεν η Pirelli διάλεξε τα ίδια ελαστικά και για το Μονακό, επίσης σιρκουί δρόμων, όμως η υψηλή θερμοκρασία και υγρασία στο ασιατικό λιμάνι θα κάνει τη διαχείριση των μαλακών ελαστικών αρκετά πιο δύσκολη για τις ομάδες και τους οδηγούς.

Το σιρκουί της Marina Bay καταπονεί πολύ περισσότερο τα ελαστικά σε σχέση με το στενό Μονακό, και επιπλέον -σε αντίθεση με το Πριγκιπάτο- προσφέρει ευκαιρίες προσπεράσεων, που επίσης προσθέτουν στην καταπόνηση της γόμας.

Κατά συνέπεια, η επιλογή της ιταλικής εταιρείας ελαστικών είναι ένα υπολογισμένο ρίσκο, που μπορεί να προσφέρει πολλές στρατηγικές εναλλαγές στον αγώνα - καθώς οι περισσότεροι οδηγοί φαίνεται πως θα χρειαστεί να επιλέξουν να κάνουν δύο pit-stops στον αγώνα της Marina Bay.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως συνέβη, για παράδειγμα, και το 2014, που με δύο αλλαγές ελαστικών οδηγοί όμως ο Sergio Perez και ο Kevin Magnussen ανελίχθηκαν ραγδαία στην κατάταξη. Κι αν προσθέσει κανείς και το μεγάλο ενδεχόμενο εξόδου του οχήματος ασφαλείας σε ένα σιρκουί δρόμων, και δη στη Marina Bay, τότε έχει στηθεί το σκηνικό για έναν πολύ ενδιαφέροντα αγώνα την επόμενη Κυριακή (2/10).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ