«Πρωταθλητής» και για τους Αγώνες Σπριντ στην F1;

F1 Silverstone

Στο κοινό δεν αρέσουν αλλά στους promoters των Γκραν Πρι σίγουρα αρέσουν αφού γεμίζουν με δράση το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου. Αναφερόμαστε στους Αγώνες Σπριντ, το φετινό πείραμα της Formula 1 που δοκιμάστηκε στα Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας στο Σίλβερστοουν και Ιταλίας στη Μόντσα.

Ενώ αναμένεται να δούμε αυτή τη μορφή αγωνιστικού Σαββατοκύριακου και στη Βραζιλία, η Formula 1 δείχνει να κάνει ότι μπορεί για να μονιμοποιήσει αυτή την ιδέα.

Ήδη από το 2022 αναμένεται να τη δούμε σε περισσότερους αγώνες (κατά πάσα πιθανότητα σε έξι) ενώ στην πρόσφατη έρευνα που έκανε, τα επίσημα αποτελέσματα έλεγαν πως το 40% των 167.000 ανθρώπων που απάντησαν, συμφωνούσε πως οι Αγώνες Σπριντ βελτίωσαν το σόου.


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουμε αρχική συμφωνία με τις ομάδες, για να κάνουμε έξι τέτοιους αγώνες την επόμενη σεζόν», είπε ο αγωνιστικός διευθυντής του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ, Ross Brawn. «Δεν αποκλείεται να θεσπίσουμε και βραβείο για τον πρωταθλητή των Αγώνων Σπριντ. Όπως συνέβη με την Crypto και τις προσπεράσεις, μπορεί να καταλήξουμε σε εμπορικό συνεργάτη αποκλειστικά για τους Αγώνες Σπριντ».

Πάντως ο Βρετανός τόνισε πως παρά τους πειραματισμούς, όσα κάνει η F1 δεν πρόκειται να πειράξουν όσα συμβαίνουν τις Κυριακές αφού αυτό είναι το βασικό κομμάτι του σπορ. Είπε χαρακτηριστικά: «Θα διασφαλίσουμε πως δεν θα κανιβαλίσουμε ποτέ το βασικό μας θέαμα. Τον αγώνα της Κυριακής. Θέλουμε να το εμπλουτίσουμε, όχι να αποπροσανατολίσουμε τον κόσμο από αυτό. Εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα δούμε λοιπόν ξανά το σύστημα αυτό στο Γκραν Πρι της Βραζιλίας και ίσως μετά από αυτό, να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ