Η BMW αποκάλυψε τη M4 GT4 - Tο πρώτο της αγωνιστικό με κλιματισμό

BMW M4 GT4

Η δεύτερη γενιά του αγωνιστικού GT της βαυαρικής εταιρείας, της BMW M4 GT4, θα κάνει το 2023 τη ζωή των οδηγών πιο εύκολη διαθέτοντας ακόμα και κλιματισμό και θερμαινόμενα καθίσματα.

Αποκλειστικά για χρήση στην πίστα και για τους αγώνες της κατηγορίας GT4, βασίζεται στη C4 CSL και διαθέτει ένα εκτεταμένο kit αεροδυναμικών προσθηκών. Περιλαμβάνει γιγάντιο splitter και αντίστοιχων διαστάσεων πίσω πτέρυγα, μαζί με μυώδεις πλευρικές ποδιές και μεγάλους αεραγωγούς στον εμπρός προφυλακτήρα και στο καπό. Η πίσω πτέρυγα και η ελαφρύτερη οροφή προέρχονται από την ακόμη πιο θηριώδη GT3.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η BMW έχει αφαιρέσει από το σπαρτιάτικο εσωτερικό της GT4 κάθε περιττό βάρος, αλλά κρίνοντας ότι πλέον ήρθε η στιγμή για να περάσουν και στα αγωνιστικά αυτοκίνητα κάποιες ανέσεις για τον οδηγό, έχει διατηρήσει το air-condition, τα θερμαινόμενα καθίσματα της Recaro και ακόμα και το αντιθαμβωτικό θερμαινόμενο παρ-μπριζ.

Παράλληλα, μια άλλη πρωτοτυπία για αγωνιστικό αυτοκίνητο -και λίγο αντιδιαμετρική με την κατανάλωσή του- είναι η χρήση ορισμένων πρώτων υλών από φυτικές ίνες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο αμάξωμα. Ακόμη, το τιμόνι διαθέτει φωτιζόμενες ενδείξεις, έχοντας εξελιχθεί από την εταιρεία κατασκευής εξαρτημάτων προσομοιωτών οδήγησης Fanatec.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτω από τον αεραγωγό του καπό βρίσκεται η εξακύλινδρη εν σειρά μονάδα απόδοσης 550 ίππων και 479 Nm ροπής, που μεταδίδονται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου της ZF και διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Ο οδηγός μπορεί, επίσης, να επιλέξει ανάμεσα σε 10 διαφορετικά προφίλ του traction control, και μεταξύ τριών ρυθμίσεων των ελατηρίων της ανάρτησης και πέντε επιπέδων της αντιστρεπτικής δοκού.

Η BMW προορίζει τη νέα M4 GT4 για τα ανά τον κόσμο πρωταθλήματα των αγώνων Τουρισμού του 2023, και το πρώτο της αντίτυπο θα είναι έτοιμο τον προσεχή Οκτώβριο - με τιμή 187.000 ευρώ. Η τιμή της είναι χαμηλότερη από τη μισή της GT3, που κοστίζει 415 χιλιάδες ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη βάση των αμιγώς αγωνιστικών αυτοκινήτων της βαυαρικής εταιρείας βρίσκεται η M2 CS Racing, οι δύο Μ4 στο μέσον και στην κορυφή το πρωτότυπο της νέας υβριδικής κατηγορίας Le Mans Daytona (LMDh) των αγώνων αντοχής - το οποίο η BMW παρουσίασε πρόσφατα, μαζί με άλλες εκδόσεις παραγωγής στο πλαίσιο των εορτασμών των 50 ετών του M Division.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ