Ποιο μονοθέσιο της F1 θα αποκαλυφθεί στη Νέα Υόρκη;

Scuderia AlphaTauri

Μετά τις Aston Martin και Scuderia Ferrari, υπάρχει και τρίτη ομάδα που γνωστοποίησε την ημερομηνία παρουσίασης του νέου μονοθεσίου της.

Ο λόγος για τη Scuderia AlphaTauri, που μάλιστα έχει τη δική της πρεμιέρα πιο νωρίς από τις αντιπάλους της. Συγκεκριμένα, ενώ οι «κόκκινοι» έχουν ρεζερβέ την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και οι «πράσινοι» τη Δευτέρα 13 του ίδιου μήνα, η ιταλική ομάδα με έδρα στη Faenza θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το Σάββατο 11/2!

Μόνο που τα αποκαλυπτήρια δεν θα γίνουν στην έδρα της Scuderia AlphaTauri αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη. Επιλογή που μάλλον έχει να κάνει με τον title sponsor που δεν είναι άλλος από το fashion brand της Red Bull.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο μονοθέσιο θα έχει κωδικό όνομα AT04 και παρότι εκεί υπάρχει σταθερό μοτίβο, σε ό,τι αφορά στο οδηγικό δίδυμο έχουμε αλλαγές. Ο Pierre Gasly αποτελεί παρελθόν (πήγε στην Alpine) και το 2023 στο πλευρό του Yuki Tsunoda θα είναι ο Nyck de Vries.

H Scuderia AlphaTauri προέρχεται από μία κακή σεζόν όπου υποχώρησε από την έκτη θέση του 2021, στην ένατη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ