Παγκόσμιος Verstappen! Ο Ολλανδός κατέκτησε στο Abu Dhabi τον πρώτο τίτλο της καριέρας του

Verstappen

Στον τελευταίο γύρο του Grand Prix του Abu Dhabi, ο Verstappen κατάφερε να αφήσει πίσω του τον L. Hamilton και να πανηγυρίσει τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του.

Η εκπληκτική εκκίνηση του L. Hamilton έφερε τον Βρετανό στην πρώτη θέση και ήταν η επίθεση του Verstappen στην πρώτη στροφή του, η οποία άνοιξε έναν νέο κύκλο συζητήσεων για τον αν ο Ολλανδός ώθησε εκτός πίστας τον πιλότο της Mercedes ή αν ο Hamilton θα έπρεπε να παραχωρήσει τη πρωτοπορία που διατήρησε "κόβοντας" την πίστα.

Η απόφαση των αγωνοδικών, πάντως, ήταν ξεκάθαρη, θεωρώντας ότι ο Ολλανδός δεν άφησε το περιθώριο στον Hamilton να παραμείνει μέσα στην πίστα και πως ο Βρετανός δεν απέκτησε κάποιο πλεονέκτημα βγαίνοντας εκτός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Hamilton

Η συνέχεια βρήκε τον L. Hamilton να ανοίγει τη διαφορά του από τον Verstappen, αξιοποιώντας το γεγονός ότι διέθετε τη μέση και ανθεκτικότερη γόμα ελαστικών της Pirelli. Αντιθέτως, ο Verstappen με τη μαλακή γόμα δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του μονοθεσίου της Mercedes, εξαιτίας της φθοράς των ελαστικών του.

Ο Ολλανδός βρέθηκε στα pit στον 14ο γύρο του αγώνα, τοποθετώντας τη σκληρή γόμα με σκοπό να φτάσει μέχρι τέλος του αγώνα με το συγκεκριμένο σετ. Στον αμέσως επόμενο γύρο το παράδειγμα του Verstappen ακολούθησε και ο Hamilton, διατηρώντας το προβάδισμά του.

Verstappen
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια στιγμή που ο Verstappen έχανε πολύτιμο χρόνο πίσω από τον Sainz, η Red Bull θυσίαζε τον αγώνα του Perez με σκοπό ο Μεξικανός να καθυστερήσει τον Hamilton. Το σχέδιο της αυστριακής ομάδα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς ο Βρετανός έχασε περισσότερα από 7 δευτερόλεπτα πίσω του, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Ολλανδό να πλησιάσει σε απόσταση 1,5 δευτερολέπτου.   

Ο Hamilton συνέχισε από εκεί και πέρα να αυξάνει την απόστασή του από τον Verstappen, φτάνοντας στο μέσον του αγώνα να απολαμβάνει ένα προβάδισμα τεσσάρων δευτερολέπτων. Η Red Bull αναζητούσε ένα μικρό θαύμα καθώς ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του μαύρου βέλους της Mercedes.

Abu Dhabi

H εγκατάλειψη του Giovinazzi έβαλε τον αγώνα σε καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, δίνοντας την ευκαιρία στους Verstappen και Perez να πραγματοποιήσουν ένα λιγότερο δαπανηρό pit stop.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντιθέτως, ο Hamilton διατηρήθηκε στην πίστα με σκοπό να υπερασπιστεί στην πρώτη θέση και μια διαφορά σχεδόν 17 δευτερολέπτων στους εναπομείναντες 19 γύρους.

Ο Verstappen μείωσε την απόσταση που τον χώριζε από την κορυφή όχι όμως στον βαθμό που θα του επέτρεπε να βρεθεί σε απόσταση βολής από τον Hamilton, ο οποίος μετά και τα ντουμπλαρίσματα είχε μπροστά του λιγότερους από δέκα γύρους ώστε να πανηγυρίσει τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του.

Η σύγκρουση του Latifi έδωσε ένα νέο ενδιαφέρον στον αγώνα, με τις δύο Red Bull να μπαίνουν για τρίτη φορά στα pit, πέντε γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Abu Dhabi
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αυτοκίνητο ασφαλείας παρέμεινε στην πίστα μέχρι και τον τελευταίο γύρο, δίνοντας την ευκαιρία στον Verstappen να επιτεθεί και να κατακτήσει τη νίκη και τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του, αφήνοντας δεύτερο τον L. Hamilton.

O Βρετανός δεν είχε καμία τύχη με τα φθαρμένα σκληρά ελαστικά της Pirelli απέναντι στον "Mad Max", ο οποίος είχε μόλις τοποθετήσει ένα φρέσκο σετ με το κόκκινο σιρίτι. Ο τίτλος άλλαξε χέρια στα τελευταία μέτρα του Grand Prix του Abu Dhabi, καταλήγοντας στα χέρια του Ιπτάμενου Ολλανδού.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου κατάφερε να ανέβει ο C. Sainz, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πρώτη σεζόν στη Scuderia Ferrari.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ