Οι θυσίες του Alonso για να γίνει οδηγός F1

Fernando Alonso

O Fernando Alonso έχει μία ζηλευτή καριέρα που κορυφώθηκε με την κατάκτηση των δύο παγκόσμιων τίτλων στη Formula 1 (2005-2006). Όμως είχε το τίμημά της.

Ο 40χρονος σήμερα πιλότος, είναι από μικρό παιδί στις πίστες. Ξεκίνησε από τα καρτ και σκαρφάλωσε με γοργό ρυθμό τα σκαλοπάτια του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, φτάνοντας σε πολύ μικρή ηλικία στη Formula 1 – έκανε δοκιμές στα 18 και αγωνιζόταν για τη Minardi στα 20.

Η συνέχεια ήταν ένδοξη, με δύο δεκαετίες επιτυχιών. Τους δύο τίτλους που είπαμε νωρίτερα, συνολικά 32 νίκες σε 336 Γκραν Πρι, 98 βάθρα, 22 pole positions. Και εκτός από αυτά, πήρε ένα τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, κέρδισε 2 φορές τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, έτρεξε στα 500 Μίλια της Indianapolis.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο podcast Beyond the Grid δεν τον ρώτησαν για όσα πέτυχε αλλά τον ρώτησαν για όσα έχασε. Η ερώτηση λοιπόν στον Ισπανό ήταν αν θυσίασε πράγματα από μία «κανονική» ζωή, για να ακολουθήσει την καριέρα που ακολούθησε.

Ο Alonso είπε: «Θα απαντούσα πως ναι, έχασα πράγματα αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες σχετικά με το τι μου έλειψε ή τι μου κόστισε σε σχέση με μία φυσιολογική ζωή. Σίγουρα, καθώς ήμουν στα paddock από τα 19 μου χρόνια και τώρα είμαι 40, είμαι πεπεισμένος πως θα έχω χάσει κάποια πράγματα στη ζωή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προφανώς είσαι το μεγαλύτερο διάστημα μακριά από την οικογένειά σου και τους φίλους σου και μπορεί να χάνεις και κάποιους από αυτούς. Όταν μπαίνεις στη Formula 1, ζεις ένα όνειρο που έχει ξεκινήσει απ’ όταν έκανες καρτ. Όλοι ξεκινάμε με στόχο να γίνουμε οδηγοί Formula 1. Κι αν φτάσεις εκεί, είσαι έτοιμος να θυσιάσεις όλα όσα συνεπάγεται αυτό το όνειρο. Όμως όταν δεν έχεις φυσιολογική ζωή, όταν τρέχεις σε διεθνείς αγώνες από τα 10 ή 12 χρόνια σου, τότε δεν ξέρεις κι ακριβώς τι σημαίνει φυσιολογική ζωή».

Ο Alonso επέστρεψε το 2021 στη Formula 1 με την Alpine. Ήταν δέκατος στη βαθμολογία και στο Γκραν Πρι του Κατάρ ανέβηκε στο βάθρο, για πρώτη φορά από το 2014! Το 2022 θα αγωνίζεται ξανά με τη γαλλική ομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ