Το νέο σκάφος του Alonso είναι ένα ηλεκτρικό Catamaran

60 Sunreef Power Eco Fernando Alonso

Ο Ισπανός πρωταθλητής της Formula 1 Fernando Alonso αποδεικνύει περισσότερο με πράξεις παρά στα λόγια την περιβαλλοντική του ευαισθησία: το νέο του σκάφος είναι το, μηδενικών ρύπων, ηλεκτρικό catamaran 60 Sunreef Power Eco.

Πριν από ένα χρόνο ο αστέρας του παγκόσμιου τένις Rafael Nadal είχε παραλάβει ένα υβριδικό 80 Sunreef Power. Όμως, το σκάφος που επέλεξε ο Alonso είναι μικρότερο σε μέγεθος, διαθέτει μόνο και αμιγώς ηλεκτρικούς κινητήρες, και παίρνει ενέργειά μέχρι και 13 kWh από ηλιακά πάνελ στις επιφάνειές του, συνολικού εμβαδού 68,6 τετραγωνικών μέτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν αυτών, ο περιβαλλοντικός χαρακτήρας του νέου catamaran του οδηγού από το Oviedo προκύπτει και από τα βιώσιμα υλικά με τα οποία είναι επενδεδυμένο το εσωτερικό - το οποίο διαθέτει κουκέτες για 12 φιλοξενούμενους και 4 μέλη πληρώματος, καθώς και ιδιαίτερα ευρύχωους χώρους διαβίωσης. Ακόμη και το σύστημα κλιματισμού είναι εξελιγμένο για τον περιορισμό της ενέργειας που καταναλώνει.

Το Sunreef 60 Power Eco του 40χρονου Alonso έχει μήκος 18,2 μέτρων - που σημαίνει ότι είναι κατά 6 μέτρα μικρότερο από εκείνο του Nadal. Η ενέργεια από τα ηλιακά πάνελ, που η Sunreef ονομάζει «ηλιακό δέρμα» ('solar skin'), αποθηκεύεται σε μια ιδιαίτερα ελαφριά και στιβαρή συστοιχία μπαταριών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την επιλογή του ηλεκτρικού, δικάρινου νέου σκάφους του ο Fernando Alonso αποδεικνύει με πράξεις τον περιβαλλοντικό ακτιβισμό του - ο οποίος δεν είναι τόσο ηχηρός όσο του Lewis Hamilton, αλλά είναι αναμφίβολα υπαρκτός. Εδώ και χρόνια, χωρίς να το διατυμπανίζει, ο Fernando υποστηρίζει πρωτοβουλίες περιορισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ή της χρήσης πλαστικού.

Μάλιστα, πριν από λίγα χρόνια, ο Alonso είχε ασκήσει κριτική στον Hamilton ότι κηρύσσει την ανάγκη περιορισμού των αεροπορικών μετακινήσεων για να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της αεροπλοΐας, ενώ ο ίδιος κάνει ακριβώς το αντίθετο. Αυτού του είδους ο ακτιβισμός, είχε πει τότε ο οδηγός της Alpine F1, δεν είναι συμβατός με τον τρόπο ζωής ενός οδηγού της Formula 1.

 O Fernando Alonso υπογράφει το συμβόλαιο κατασκευής του νέου του ηλεκτρικού catamaran με τον πρόεδρο της Sunreef, Francis Lapp, στο φετινό Yacht Show του Μονακό.
O Fernando Alonso υπογράφει το συμβόλαιο κατασκευής του νέου του ηλεκτρικού catamaran με τον πρόεδρο της Sunreef, Francis Lapp, στο φετινό Yacht Show του Μονακό.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγοράζοντας το νέο του 60 Sunreef Power Eco, ο Ισπανός είπε: «Παρατηρώ την εξέλιξη αυτής της εταιρείας εδώ και λίγο καιρό, και εκτιμώ την αφοσίωσή τους να πιέσουν τα όρια της καινοτομίας με τη γκάμα Sunreef Yachts Eco. Είμαι ενθουσιασμένος που εντάσσομαι σε αυτό το πρόγραμμα και ξέρω ότι το 60 Sunreef Power Eco αντιπροσωπεύει όλα όσα αποζητώ: κορυφαία μηχανολογία, εντυπωσιακή τεχνογνωσία και ένα σπουδαίο περιβαλλοντολογικό προϊόν».

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ