Οι διοργανωτές του Γκραν Πρι Ρωσίας μιλούν απλά για αναστολή

Sochi

Μπορεί σύσσωμος ο διεθνής Τύπος να μιλά για ακύρωση του Ρωσικού Γκραν Πρι, όμως οι διοργανωτές του αγώνα επιμένουν ακόμα μπορεί να διεξαχθεί!

Ας δούμε πρώτα τι έχει ανακοινωθεί από τη Formula 1. Η επίσημη ανακοίνωση από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ που ανήκει στην Αμερικανική Liberty Media, έλεγε: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 επισκέπτεται χώρες σε όλο τον κόσμο οι οποίες έχουν θετικό όραμα στο να ενώνουν τους ανθρώπους και να φέρνουν πιο κοντά τα έθνη. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία με λύπη και σοκ, αλλά και με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει και θα υπάρξει μια ειρηνική λύση στην τωρινή κατάσταση.
Την Πέμπτη το απόγευμα η Formula 1, η FIA και οι ομάδες συζήτησαν από κοινού τη θέση του αθλήματός μας και το συμπέρασμα είναι, σύμφωνα και με την άποψη όλων των συμμετεχόντων, ότι είναι απίθανο να διεξάγουμε το Ρωσικό Grand Prix
».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ερμηνεία των Ρώσων και της ANO Rosgonki που διαχειρίζεται εμπορικά τον αγώνα και όλες τις δραστηριότητες στην πίστα του Σότσι, είναι πως δεν ανακοινώθηκε ακύρωση. Και δεν έχουν άδικο.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών του Γκραν Πρι Ρωσίας ανέφερε: «Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Formula 1 στις 25/02/2022, λόγω της παρούσης πολιτικής κατάστασης στον κόσμο, η FIA αποφάσισε να αναστείλει τις προετοιμασίες για τον γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 της Ρωσίας που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Σότσι το Σεπτέμβριο του 202, γιατί είναι αδύνατο να διεξαχθεί υπό τις τρέχουσες καταστάσεις. Η συμφωνία ανάμεσα στον επίσημο promoter του Ρωσικού Grand Prix ANO Rosgonki και τη Formula 1, αναστέλλεται λόγω ανωτέρας βίας. Τα αγορασμένα εισιτήρια δεν ακυρώνονται – δεν υπάρχει ανάγκη να υπάρξουν αποζημιώσεις για αυτά τώρα διότι είναι ακόμα πιθανό ο αγώνας να διεξαχθεί και θα διεξαχθεί όπως είχε προγραμματιστεί. Η ANO Rosgonki συνεχίζει τη δουλειά της κανονικά παρέχοντας υπηρεσίες στους επισκέπτες του Sochi Autodrom, αλλά και διοργανώνοντας αγώνες από άλλα πρωταθλήματα, εθνικά και τοπικά, όπως ήταν το πρόγραμμα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ακόμα υπάρχουν πράγματα στον «αέρα» και πως επί της παρούσης, η Formula 1 δεν έχει επίσημα ακυρώσει τον αγώνα.

Αν αποφασίσει αυτός να διεξαχθεί κανονικά, στις 23-25 Σεπτεμβρίου, θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση των οδηγών αφού για παράδειγμα ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Sebastian Vettel της Aston Martin, έχει δηλώσει πως δεν θα ταξιδέψει στη Ρωσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ