Ο Verstappen μιλάει για αμοιβαίο σεβασμό με τον Hamilton

Abu Dhabi GP

Φέτος μονομάχησαν σα τα κοκόρια όλη τη σεζόν. Συγκρούστηκαν, πίεσαν ο ένας τον άλλο, πρωταγωνίστησαν σε κόντρες εντός αλλά και εκτός πλαισίων. Όμως στο τέλος, εκθειάζουν ο ένας τον άλλο.

Ο λόγος φυσικά για τον νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, τον Max Verstappen, και τον οδηγό που εκθρόνισε – τον Lewis Hamilton των οκτώ τίτλων. «Πολέμησαν» αλλά στο τέλος μόνο ένας από τους δύο μπορούσε να πανηγυρίσει. Αυτός ήταν ο Ολλανδός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο οδηγός της Red Bull μίλησε στο BBC Sport και έκανε λόγο για αμοιβαίο σεβασμό: «Κοιτάει ο ένας τον άλλο στα μάτια. Δεν λες πολλά αλλά καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο και εκτιμάς τη μάχη που έχει δοθεί. Κάποιες στιγμές μισούσαμε ο ένας τον άλλο, όμως αυτό δεν είναι πρόβλημα, είναι το ανταγωνιστικό πνεύμα που διακρίνει και τους δυο μας. Τα συναισθήματα ήταν έντονα. Είναι απίστευτος οδηγός. Ήταν πολύ ωραίο που αμέσως μετά τον τερματισμό, ήρθε προς τα εμένα. Είχαμε τις στιγμές μας όλη τη χρονιά, είχαμε συγκρούσεις αλλά σεβόμασταν ο ένας τον άλλο. Πιέζαμε ο ένας τον άλλο στο όριο και τον περισσότερο καιρό ήμασταν στο όριο – τόσο το δικό μας όσο και του μονοθεσίου μας».

Μετά τα όσα έχουν ακολουθήσει του φινάλε όπου η πλευρά της Mercedes θεωρεί πως το πρωτάθλημα έπρεπε να είναι στα χέρια του δικού της οδηγού, έχει προκύψει ακόμα και σενάριο που θέλει τον Hamilton να εγκαταλείπει το σπορ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Verstappen ελπίζει αυτό να μη συμβεί και οι δυο τους, να συνεχίσουν το 2022 από εκεί που σταμάτησαν τώρα: «Εξαρτάται από το πως θα είναι το μονοθέσια αλλά ελπίζω η μάχη μας να συνεχιστεί. Ήταν φοβερός αντίπαλος και ήταν απόλαυση να μάχομαι απέναντί του». Οι ομάδες μας ήταν επίσης υπό πίεση να πάρουν τις σωστές αποφάσεις. Πρέπει πάντα να αποδίδουμε τον καλύτερο εαυτό μας, αλλιώς ο αντίπαλος θα μας κερδίσει. Το φινάλε πρέπει να ήταν απίστευτα σκληρό για τον Lewis και την ομάδα του αλλά έχει κερδίσει επτά τίτλους, ίσως αυτό να τον κάνει να νιώθει καλύτερα. Την επόμενη χρονιά είμαι σίγουρος πως θα είναι στα καλύτερά του, δηλαδή σε πολύ, πολύ υψηλό επίπεδο».

Τώρα, αναμονή λοιπόν. Αναμονή ώσπου να ανοίξει τα χαρτιά του ο Hamilton, ο οποίος όλοι ελπίζουν να συνεχίσει και να μας χαρίσει μάχες και θέαμα και το 2022!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ