Ο Valentino Rossi επιστρέφει στους αγώνες

Valentino Rossi

Ο θρύλος του MotoGP Valentino Rossi συνεχίζει τη μετάβασή του στους αγώνες αυτοκινήτου, και επιβεβαίωσε ότι το 2024 θα αγωνιστεί στις 24 Ώρες του LeMans - ελπίζοντας στο μέλλον και σε μια θέση στην κορυφαία κατηγορία των hypercars.

Ο Ιταλός, εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στους δύο τροχούς, ακολουθεί στα χνάρια των θρυλικών John Surtees και Mike Hailwood - μεγάλων πρωταθλητών στις μοτοσικλέτες που γνώρισαν ιδιαίτερη επιτυχία και στους αγώνες αυτοκινήτου. Μετά την αποχώρησή του από το MotoGP, τα δύο τελευταία χρόνια συμμετέχει στους αγώνες GT, και συγκεκριμένα στο διακεκριμένο θεσμό GT World Challenge.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, φέτος ξεκίνησε η τριετής του συνεργασία με την εργοστασιακή BMW, με την οποία ο Rossi ελπίζει να φτάσει μέχρι την κορυφαία κατηγορία LMDh των υβριδικών hypercars του LeMans και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC). Η βαυαρική εταιρεία υποστηρίζει εργοστασιακά την ομάδα WRT, με την οποία ο Ιταλός αγωνίζεται στο θεσμό.

Φέτος ξεκίνησαν και οι πρώτες επιτυχίες του «γιατρού» στους αγώνες αυτοκινήτου, όπως οι νίκες του στους αγώνες του Misano και στο Le Mans Cup που διεξάγεται το ίδιο τριήμερο με το διάσημο 24ωρο αγώνα στη γαλλική πίστα. Του χρόνου, όμως, ο Rossi θα δώσει το παρόν και στον κυρίως αγώνα των 24 Ωρών του LeMans.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Του χρόνου θα τρέξουμε στις 24 Ώρες του LeMans, που είναι ο πιο σημαντικός αγώνας» επιβεβαίωσε ο Rossi, σε συνέντευξή του παραχώρησε στο πλαίσιο του αγώνα του GT World Challenge στην ισπανική πίστα της Βαλένθια. «Και θα δοκιμάσω και το Hypercar, που είναι κάτι πολύ σημαντικό και μου κινεί την περιέργεια. Μετά; Δεν ξέρω αν θα είμαι αρκετά δυνατός για να αγωνιστώ με το Hypercar».

Μιλώντας για μία ακόμη φορά για τη μετάβασή του από τους δύο στους τέσσερις τροχούς, ο Ιταλός πρόσθεσε: «Πάντοτε είχα στο μυαλό μου πως όταν θα αποχωρούσα από τις μοτοσικλέτες θα αγωνιζόμουν με αυτοκίνητα. Όταν ήμουν μικρό παιδί ξεκίνησα στο Karting και πάντοτε μου άρεσαν οι αγώνες αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν είχα χρόνο, έκανα έναν-δύο αγώνες αυτοκινήτου [το χρόνο]. Προσπαθώ να κερδίζω αγώνες, το απολαμβάνω, θέλω να ανεβάσω το επίπεδό μου και να είμαι καλός οδηγός GT. Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα για τρία χρόνια στη BMW. Η WRT είναι σπουδαία ομάδα και μαθαίνω από τους οδηγούς δίπλα μου, που είναι πολύ δυνατοί, οπότε ο στόχος μου είναι να βελτιωθώ, να γίνω ταχύτερος».

Σε ερώτηση αν σκοπεύει να παραμείνει στους αγώνες αυτοκινήτου μέχρι τα 60 του χρόνια, ο Rossi γέλασε και απάντησε: «Δεν ξέρω. Με τα αυτοκίνητα είναι πιο εύκολο, από άποψη φυσικής αντοχής. Το MotoGP είναι πολύ ακραίο σωματικά. Όταν περνάς τα 35 είναι δύσκολο και μειονεκτείς σε σχέση με έναν εικοσάχρονο οδηγό.

Με τα αυτοκίνητα είναι πιο εύκολο, το μειονέκτημα σε σχέση με τους νεότερους είναι μικρότερο. Οπότε δεν ξέρω αν θα είμαι ακόμα εδώ τριγύρω όταν θα είμαι πενήντα ή κι εξήντα χρονών», κατέληξε ο Ιταλός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ