Πάει να τρέξει στην Αυστραλία ο Valentino Rossi

Valentino Rossi

O Valentino Rossi αποφάσισε στο τέλος του 2021 να βάλει τέλος στην ασύγκριτη καριέρα του στους δύο τροχούς και να στραφεί στους τέσσερις.

Έτρεξε πέρυσι στο GT World Challenge με την WRT, δείχνοντας την πρόθεσή του να επικεντρωθεί σε αγώνες αντοχής – άσχετα αν παλαιότερα είχε τρέξει και σε ράλι. Για τη Formula 1 δεν το συζητάμε, λόγω ηλικίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιατρός μπήκε στο ρόλο και φέτος επεκτείνει το αγωνιστικό του πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά από την άλλη άκρη του κόσμου. Συγκεκριμένα την Αυστραλία, εκεί όπου 3-5 Φεβρουαρίου θα γίνει η πρεμιέρα του Intercontinental GT Challenge. Και όχι σε οποιαδήποτε πίστα, αφού οι Bathurst 12h θα γίνει στο θρυλικό Mount Panorama.

Εκεί θα αγωνιστεί ξανά με τη WRT, που όμως φέτος άλλαξε στρατόπεδο. Δεν συνεργάζεται με την Audi αλλά τη BMW. Έτσι ο Rossi θα βάλει το παραδοσιακό Νο.46 σε μία BMW M4 GT3!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς είναι αγώνας αντοχής, θα μοιραστεί το βαυαρικό θηρίο και θα το κάνει με δύο οδηγούς που έχουν τρέξει ξανά σε αυτό το σιρκουί, αμφότεροι με επιτυχίες στο DTM. O λόγος για τον Βέλγο Maxime Martin και τον Βραζιλιάνο Augusto Farfus.

Ο Rossi έχει τρέξει πολλές φορές στην Αυστραλία ως αναβάτης του MotoGP, μάλιστα μετράει οκτώ νίκες στον αγώνα του Phillip Island.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ