Ο Hamilton αποκαλύπτει: «Ήμουν δυσλεκτικός»

Lewis Hamilton Monaco GP 2022

Για τις μαθησιακές και όχι μόνον δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισε στα παιδικά του χρόνια μίλησε ο L. Hamilton σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Vanity Fair.

Μολονότι ο L. Hamilton είναι ο κορυφαίος εν ενεργεία πιλότος της Formula 1, τα παιδικά και ειδικότερα τα μαθητικά χρόνια του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή μόνο ρόδινα δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Βρετανός στο Vanity Fair αποκάλυψε τα όσα έζησε στο παρελθόν ως ένα από τα λιγοστά έγχρωμα παιδιά του σχολείου του και ως δυσλεκτικός.

hamilton
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κοίταξε, όταν πήγαινα στο σχολείο δυσκολεύουν τρομακτικά όντας δυσλεκτικός και ένα από τα λίγα έγχρωμα παιδιά. Πάντα με τοποθετούσαν σε μικρότερες τάξεις και ποτέ δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να εξελιχθώ ή έστω η βοήθεια για να εξελιχθώ. Οι δάσκαλοί μου έλεγαν: Δεν πρόκειται να πετύχεις τίποτα», δήλωσε ο L. Hamilton αποκαλύπτοντας άγνωστες λεπτομέρειες από την παιδική ηλικία του.

Ο Βρετανός, βέβαια, ξεκαθάρισε ότι δεν κρατάει κακία σε κάποιον, καθώς τα αρνητικά σχόλιά τους τον πείσμωσαν δίνοντάς του ένα επιπλέον κίνητρο για να πετύχει.

hamilton

Όπως αποκάλυψε ο πιλότος της Mercedes, με το κράνος και την αγωνιστική στολή του μπορούσε να κερδίσει οποιονδήποτε, καθώς κανείς δεν μπορούσε να διακρίνει το χρώμα του δέρματός του, παρά μόνον να εκτιμήσει τις οδηγικές ικανότητές του.

Είναι γνωστό ότι τα όσα έζησε ο L. Hamilton στην παιδική ηλικία είναι εκείνα που τον ώθησαν να αναλάβει δράση ώστε να εξαλείφουν ακόμα και στο εσωτερικό της Formula 1 τα φαινόμενα ρατσιμού, έχοντας στον πλευρό του τον πολύ καλό του φίλο S. Vettel.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ