Ο Carlos Sainz έσπασε δύο σπονδύλους κάνοντας τούμπες στην έρημο

Carlos Sainz

Τελικά η φετινή έκδοση του Ράλλυ Ντακάρ αποδείχθηκε πιο καταστροφική απ’ ότι πίστευε αρχικά ο αειθαλής Carlos Sainz.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλλυ, εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες μάχεται στις ερήμους του κόσμου, συμμετέχοντας κάθε χρόνο σε αυτή τη σπουδαία δοκιμασία την οποία μάλιστα, έχει κατακτήσει τρεις φορές.

Στόχευε στην τέταρτη οδηγώντας το ηλεκτρικό Audi RS Q e-tron E2 αλλά φέτος δεν ήταν η χρονιά του. Αν και τα 60 του χρόνια δεν του πατούσαν φρένο, ο Sainz είχε άτυχες στιγμές με αποκορύφωμα αυτή της ένατης ειδικής διαδρομής στη Σαουδική Αραβία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το άλμα σε αμμόλοφο κατέληξε σε ανώμαλη προσγείωση που προκάλεσε εκτενείς ζημιές στο γερμανικό ηλεκτρικό αγωνιστικό SUV. O Ισπανός μπήκε στο ιατρικό ελικόπτερο αλλά επέλεξε να επιστρέψει στο αυτοκίνητό του, επιδιώκοντας μάταια να επιστρέψει στον αγώνα.

Τελικά εγκατέλειψε και επέστρεψε στην Ισπανία. Όμως οι πόνοι που είχε ακόμα, τον οδήγησαν ξανά στο νοσοκομείο όπου η γνωμάτευση των ιατρών αποκάλυψε τον ακριβή τραυματισμό του.

Ο Sainz μοιράστηκε τα νέα μέσω twitter λέγοντας: «Επιστρέφοντας στη Μαδρίτη από το Ράλλυ Ντακάρ, οι πόνοι στην πλάτη που είχα μετά το ατύχημα στον φετινό αγώνα, επέμεναν περισσότερο απ’ όσο συνήθως. Έκανα κι άλλες εξετάσεις για να αξιολογηθεί η πραγματική έκταση του τραυματισμού μου. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα δεν έφεραν καλές ειδήσεις, διότι έχω σπάσει τον πέμπτο και τον έκτο θωρακικό σπόνδυλο. Το θετικό είναι πως αμφότεροι είναι σταθεροί κι από σήμερα, προτεραιότητα μου θα είναι να αναρρώσω το ταχύτερο δυνατό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Sainz κέρδισε δύο φορές το Ράλλυ Ντακάρ της Νότιας Αμερικής, το 2010 και το 2018, ενώ πανηγύρισε ξανά στην πρώτη χρονιά διεξαγωγής του στην Αραβική Χερσόνησο, το 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ