Γιατί δεν έκανε πρόταση στον Schumacher η Haas;

Mick Schumacher

O διευθυντής της Haas F1, Guenther Steiner, μίλησε για τη λήξη της συνεργασίας της αμερικανικής ομάδας με τον Mick Schumacher.

Μετά από δύο σεζόν, οι δρόμοι των δύο πλευρών χωρίστηκαν, με τον γιο του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Michael, να αναλαμβάνει ρόλο δοκιμαστή και εφεδρικού οδηγού στη Mercedes-AMG Petronas.

Όμως γιατί η Haas, που αποφάσισε να δώσει το μονοθέσιο του Γερμανού στον Nico Hulkenberg, δεν πρότεινε αντίστοιχο ρόλο στον 23χρονο;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Steiner έδωσε την απάντηση: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν του το ζήτησα. Είναι πάντα δύσκολο για κάποιον, όταν οδηγεί για μία ομάδα, να υποβιβαστεί σε ρόλο εφεδρικού οδηγού. Δεν νομίζω πως θα ήταν χαρούμενος με αυτό. Δεν με προσέγγισε για αυτό το ενδεχόμενο, δεν ήθελα να το κάνω ούτε εγώ. Θα ήταν λίγο φθηνό να τον ρωτήσω: “Δεν σου δίνουμε θέση επίσημου οδηγού αλλά θες να είσαι εφεδρικός;”».

Έτσι λοιπόν, ήρθε το οριστικό διαζύγιο ανάμεσα σε Haas και Schumacher, μετά από 43 αγώνες και 12 κερδισμένους βαθμούς, με τον καλύτερο τερματισμό του να είναι η έκτη θέση στην Αυστρία το 2022.

Από την πλευρά του, ο Mick πήγε στην ομάδα που έκλεισε την καριέρα του ο πατέρας του, θα την ακολουθεί σε όλα τα Γκραν Πρι και θα κάνει ότι μπορεί για να εξασφαλίσει θέση επίσημου οδηγού για την αγωνιστική σεζόν του 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ