Το ντόμινο αλλαγών στην F1 ξεκινά από την ιστορική Williams

Jost Capito

Μπορεί να έχουμε μάθει ήδη και τους 20 οδηγούς που θα παραταχθούν στη σχάρα εκκίνησης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2023 αλλά έρχονται μεγάλες αλλαγές στα αφεντικά τους!

Ξέρουμε πως ο Mattia Binotto θα αποτελέσει παρελθόν από τη Scuderia Ferrari μετά την αλλαγή του έτους αλλά τελικά, το ντόμινο των αλλαγών στους διευθυντές των ομάδων ξεκίνησε νωρίτερα!

Η ιστορική ομάδα της Williams ανακοίνωσε ξαφνικά την αποχώρηση του Jost Capito, που εκτελούσε και χρέη CEO. Και μαζί του φεύγει και ο τεχνικός διευθυντής FX Demaison. Το ερώτημα είναι, για να πάνε που;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος της Dorliton Capital, Matthew Savage, έκανε αναφορά σε παρελθοντική επιθυμία του Capito να πάρει σύνταξη: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Jost για την σκληρή δουλειά και αφοσίωσή του καθώς ξεκινήσαμε μία μεγάλη διαδικασία αναδιαμόρφωσης της ομάδας, ώστε να ξεκινήσουμε το ταξίδι της αγωνιστικής ανάστασης της Williams Racing. Είμαστε ευγνώμονες που ο Γιοστ καθυστέρησε την συνταξιοδότηση που σχεδίαζε ώστε να αναλάβει αυτή την πρόκληση και τώρα θα παραδώσει τη σκυτάλη για το επόμενο κεφάλαιο της διαδικασίας ανάκαμψης».

Όμως δύσκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί τον Γερμανό σε σύνταξη. Αντίθετα, το μυαλό όλων πηγαίνει σε έναν προηγούμενο εργοδότη του: το VW Group.

O Capito ήταν επικεφαλής στη Volkswagen Motorsport όταν σάρωνε στο WRC. Τώρα o Όμιλος μπαίνει στην F1 με την Audi.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σενάριο λογικό, ειδικά από τη στιγμή που η Alfa Romeo, δηλαδή η Sauber Motorsport που θα γίνει Audi το 2026, θα ψάχνει διευθυντή μιας κι ο δικός της, ο Fred Vasseur, προβάρει τα κόκκινα της Ferrari.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ