Νέος κινητήρας, νέα ποινή και το πρωτάθλημα στον Hamilton

Hamilton

Μια άκρως επιθετική στρατηγική για τον L. Hamilton χάραξε ο πρώην πιλότος της Formula 1 Martin Brundle, ποντάροντας στο πλεονέκτημα ισχύος που μπορεί να του προσφέρει ένας ακόμα νέος κινητήρας εσωτερικής καύσης στην πλάτη του.

Την ίδια στιγμή που οι φίλοι της Formula 1 αναμένουν την έκβαση της υπόθεσης σχετικά με τη μονομαχία ανάμεσα στον M. Verstappen και τον L. Hamilton στην στροφή 4 του Grand Prix Βραζιλίας, ο πρώην πιλότος της Formula 1 και πολύπειρος σχολιαστής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, Martin Brundle, χαράσσει μια στρατηγική η οποία αν και πηγαίνει κόντρα στην κοινή λογική, μπορεί να χαρίσει στον L. Hamilton τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που επί της ουσίας δήλωσε ο Martin Brundle είναι ότι ο L. Hamilton δεν έχει από το να αντικαταστήσει για ακόμα μία φορά -έκτη συνολικά- και να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα ισχύος που του χαρίζει, αντισταθμίζοντας την ποινή των πέντε θέσεων στη σειρά εκκίνησης που πρόκειται να δεχτεί.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαβάστε εδώ την απόφαση-πρόκληση της FIA

Ο πρώην πιλότος της Formula 1 δεν ποντάρει μόνο στην πρόσφατη παράσταση που έδωσε ο L. Hamilton στη Βραζιλία, κατακτώντας την πρώτη θέση παρά τον μηδενισμό του στις κατατακτήριες δοκιμές και την ποινή των πέντε θέσεων στο grid, αλλά και στο γεγονός ότι το αμέσως επόμενο Grand Prix είναι εκείνο που θα πραγματοποιηθεί στην Doha του Qatar και σε ένα circuit το οποίο ευνοεί τα ισχυρότερα μονοθέσια.

Με δεδομένο μάλιστα ότι ο φετινός κινητήρας της Mercedes δείχνει να καταπονείται περισσότερα από εκείνων της Honda, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να φέρει τον Hamilton σε θέση ισχύος, εξανεμίζοντας στο αμέσως επόμενο Grand Prix τη διαφορά των 14 βαθμών που τον χωρίζει από την κορυφή και τον M. Verstappen.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι ο Ολλανδός δεν πρόκειται να δεχθεί κάποια ποινή για την κατά γενική ομολογία αντιαθλητική κίνησή του στη στροφή 4 του Grand Prix Βραζιλίας, που είχε ως αποτέλεσμα ο L. Hamilton να βρεθεί εκτός πίστας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη πίστα δεν έχει πραγματοποιηθεί ξανά Grand Prix της Formula 1, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τα δεδομένα τα οποία θα έχουν στη διάθεσή τους οι ομάδες για τη χάραξη της στρατηγικής τους.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ