Νέοι πονοκέφαλοι για Ferrari – Ποινή 10 θέσεων στον Sainz

Carlos Sainz

Προβλημάτων συνέχεια για τη Scuderia Ferrari και τον Carlos Sainz που μετά την οδυνηρή εγκατάλειψη στην Αυστρία, θα εκκινήσει με μειονέκτημα και στη Γαλλία.

Ο Ισπανός οδηγός έλαβε ήδη ποινή 10 θέσεων στη σχάρα εκκίνησης του Γκραν Πρι της Κυριακής που είναι το δωδέκατο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 και πραγματοποιείται στην πίστα Paul Ricard.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ferrari άλλαξε Control Electronics – έβαλε την τρίτη κατά σειρά μονάδα ηλεκτρονικής διαχείρισης. Επιτρέπονται μόνο δύο μέσα στη σεζόν. Άλλαξε και Energy Store αλλά εκεί ήταν το δεύτερο φετινό άρα δεν ήρθε κάποιο πέναλτι.

Αυτά προς το παρόν αλλά το πιθανότερο είναι η ιταλική ομάδα να επιλέξει να προχωρήσει και σε άλλες αλλαγές, εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία. Να αποκτήσει... κάβα και σε άλλα μέρη της μονάδας ισχύος αφού ούτως ή αλλιώς, ο Sainz θα εκκινήσει από τις πίσω θέσεις.

Είναι λοιπόν πιθανό η Ferrari να αλλάξει κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE), τούρμπο, MGU-H αλλά και MGU-K. Την ίδια τακτική ακολούθησε με τον άλλο οδηγό της, τον Charles Leclerc, στο Γκραν Πρι του Καναδά.

Όλα αυτά ενώ ο Sainz είναι 37 πόντους πίσω από τον Leclerc στη βαθμολογία και 75 πίσω από τον πρωτοπόρο Max Verstappen.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ