Νέο χτύπημα για τη Ferrari -Με το αστέρι στο στήθος ο Leclerc;

Charles Leclerc

Τα δημοσιεύματα που θέλουν τον C. Leclerc να διαπραγματεύεται με την ομάδα της Mercedes επέστρεψαν στο προσκήνιο της επικαιρότητας, προκαλώντας έναν νέο πονοκέφαλο στους ιθύνοντες της ιταλικής ομάδας.

Με τις φήμες που θέλουν τον C. Sainz να βρίσκεται στο στόχαστρο της Audi, η οποία ως γνωστόν θα ενταχθεί στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2026, τα τελευταία 24ωρα όλο και περισσότεροι μιλούν για τις επαφές του C. Leclerc με την ομάδα της Mercedes και το ενδεχόμενο της μετακίνησης του Μονεγάσκου πιλότου της Ferrari στη γερμανική ομάδα.

Με δεδομένο ότι το συμβόλαιο του L. Hamilton λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν και ουδείς μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ο Βρετανός είτε να τερματίσει την καριέρα του είτε να αναζητήσει την τύχη του σε κάποια άλλη ομάδα, η Mercedes οφείλει να δημιουργήσει ένα plan B.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Leclcer Mercedes

Για τους προφανείς λόγους, ο C. Leclerc θα αποτελούσε μια εξαιρετική λύση για τους Γερμανούς, καθώς έχει αποδείξει ότι με ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο μπορεί να διεκδικήσει -και να κατακτήσει- νίκες, ενώ έχοντας συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας έχει τη δυνατότητα περαιτέρω εξέλιξης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συμβόλαιο του C. Leclerc με τη Ferrari λήγει στο τέλος του 2024, ωστόσο, ενδεχομένως να υπάρχει κάποια άγνωστη ρήτρα η οποία δίνει το δικαίωμα στον Μονεγάσκο να το σπάσει νωρίτερα και να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποια άλλη ομάδα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κακό ξεκίνημα του Leclerc τη φετινής αγωνιστική σεζόν έχει δημιουργήσει ένα βαρύ κλίμα στη Ferrari και εκείνες τις συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα βελούδινο διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Leclcer Mercedes

Ας μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν έχει χυθεί αρκετό μελάνι και για μια ενδεχόμενη μετακίνηση του Hamilton στη Ferrari, με τον Βρετανό να δηλώνει πάντως ότι θα ήθελε να κλείσει στην καριέρα του στη Mercedes.

Για τους Ιταλούς δημοσιογράφους, πάντως, το γεγονός ότι ο C. Leclerc μιλάει με τη Mercedes και διαπραγματεύεται τη μετακίνησή του εκεί αποτελεί «κοινό μυστικό» στα paddocks της Formula 1, καθώς ακόμα και στην περίπτωση που δεν προκύψει φέτος η μεταγραφή, τότε ίσως να «κλειδώσει» για το 2025, όταν ο Μονεγάσκος θα βρεθεί στη θέση να αποφασίσει αν θα δώσει συνέχεια στη συνεργασία του με τη Ferrari ή να θα συνεχίσει την καριέρα του σε κάποια άλλη ομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ