Μπαίνει η Alpine στους αγώνες αντοχής;

Alpine

Λίγες εβδομάδες αφότου ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρου του θρυλικού αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans, η Alpine ανακοίνωσε την επέκταση του αγωνιστικού της προγράμματος.

Στην LMD συμμετέχουν ήδη οι Toyota και Scuderia Cameron Glickenhaus, την επόμενη σεζόν μπαίνει στη μάχη η Peugeot και από το 2023 η Ferrari. Στην LMDh όπου υπάρχουν μειωμένα κόστη, αφού όλα τα σασί είναι παρόμοιων προδιαγραφών και τα υβριδικά συστήματα ίδια, εκτός από την Alpine, θα έχουμε τις Audi, Porsche, Lamborghini, BMW, Acura και Cadillac.

Η Alpine επέστρεψε στους αγώνες αντοχής το 2013 και σε συνεργασία με τη Signatech κατέκτησε την κορυφή στο ELMS, στην κατηγορία LMP2 στο WEC και τις 24 Ώρες του Le Mans ενώ πριν από μερικές εβδομάδες είχε το εξαιρετικό ντεμπούτο στην κατηγορία των Hypercars.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Alpine

Όμως το πρόγραμμα που θα αρχίσει το 2024 θα είναι διαφορετικό. Θα αφορά δύο πρωτότυπα κι αυτά θα σχεδιαστούν με βάση το σασί της Oreca. Ο κινητήρας θα εξελιχθεί και θα κατασκευαστή στο Βιρί-Σατιγιό της Γαλλίας, εκεί που κατασκευάζονται και οι υβριδικές μονάδες για το πρόγραμμα της Formula 1. Μάλιστα οι Γάλλοι κάνουν λόγο για συνέργεια ανάμεσα στα δύο προγράμματα.

Ακόμα δεν έγιναν γνωστά τα πλάνα της Alpine σε ότι αφορά στις οδηγικές συνθέσεις, ούτε καν στους οδηγούς που θα αναλάβουν το φορτίο των δοκιμών εξέλιξης. Αν και τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, είναι εξαιρετικά πιθανό να διατηρηθούν γνωστά πρόσωπα. Άλλωστε και το αγωνιστικό μέρος της ομάδας, θα συνεχίσει να το «τρέχει» η Signatech.

Ένα ακόμα ερωτηματικό, αφορά στη διετία 2022 και 2023 αφού είναι άγνωστο αν θα υπάρξει αγωνιστικό πρόγραμμα που να γεφυρώνει το σήμερα με το αύριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ