Μία βόλτα με τη νέα Williams FW44 (video)

Nicholas Latifi

Μία από τις πρεμιέρες που συζητήθηκαν πιο πολύ, ήταν αυτή της νέας Williams. Αν και αυτό έγινε για τους λάθος λόγους.

Πολλοί στάθηκαν στο γεγονός πως από το ρύγχος της νέας FW44 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2022, απουσίαζε το λογότυπο «S» που βρισκόταν εκεί από τη σεζόν του 1995, ως φόρος τιμής στον Βραζιλιάνο οδηγό που σκοτώθηκε οδηγώντας για τη βρετανική ομάδα την τραγική Πρωτομαγιά του 1995.

Έστω και χωρίς αυτό, το μπλε μονοθέσιο βγήκε στην πίστα για το καθιερωμένο «shakedown». Συνολικά 100 χιλιόμετρα, με ειδικά ελαστικά, περιορισμοί που συνοδεύουν τις δύο ημέρες marketing που κάθε ομάδα της Formula 1 έχει στη διάθεσή της μέσα στη χρονιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίσω από το τιμόνι της FW44 βρέθηκαν και οι δύο οδηγοί της ιστορικής ομάδας, αρχικά την οδήγησε ο νέος της πιλότος Alex Albon κι έπειτα ο... παλιός Nicholas Latifi. Έχουμε ήδη μοιραστεί εικόνες από αυτή την εμφάνιση της Williams στο θρυλικό σιρκουί του Silverstone αλλά τι θα λέγατε να δούμε και ένα video;

Μάλιστα, on board video, το οποίο μοιράστηκε η βρετανική ομάδα από τις βόλτες του Latifi. Περισσότερα πατώντας play...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Williams προέρχεται από μία ενθαρρυντική σεζόν. Από το 2015 και μετά, η πορεία της ήταν πτωτική, βρέθηκε στον πάτο της κατάταξης την τριετία 2018-2020 και μάλιστα έκλεισε τη σεζόν του 2020 δίχως ούτε έναν πόντο στο ενεργητικό της!

Πέρυσι πήρε 23, τους 16 (και ένα βάθρο) από τον Russell και 7 από τον Latifi. Αυτή η συγκομιδή την ανέβασε στην όγδοη θέση της βαθμολογίας στους κατασκευαστές.

Μένει να δούμε αν θα συνεχίσει να ανεβαίνει. Η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει στα χειμερινά τεστ, που ξεκινούν στις 23 Φεβρουαρίου. Θα γίνουν δύο τριήμερα, ένα στην Ισπανία και ένα στο Μπαχρέιν, εκεί που στις 20 Μαρτίου έχουμε αυλαία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2022!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ