Η Williams «ξεχνάει» τον Ayrton Senna

ayrton senna

Δυσάρεστη εντύπωση στους φίλους της Formula 1 και ειδικά τους «παλιούς» προκάλεσε η κίνηση της Williams να αφαιρέσει από το μονοθέσιό της λογότυπο “S”.

Ένα λογότυπο που αποτελούσε φόρο τιμής στον σπουδαίο Ayrton Senna, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Γκραν Πρι του Αγίου Μαρίνου, το 1994, οδηγώντας ένα μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, από το 1995 και μετά, κάθε μονοθέσιο που κατασκευαζόταν στο Grove, είχε αυτό το λογότυπο, στη μνήμη του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1. Μία παράδοση, που σταμάτησε στην περυσινή FW43.

Η φετινή FW44 δεν έχει το “S”, πράγμα που εντοπίστηκε άμεσα και γι’ αυτό, ο CEO και διευθυντής της Williams, Jost Capito, ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους μετά την παρουσίαση του νέου μονοθεσίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γερμανός απάντησε: «Η απόφαση ήταν να προχωρήσουμε προς το μέλλον. Έχουμε μία νέα εποχή, έχουμε ένα νέο μονοθέσιο. Ανανεώσαμε και το μουσείο μας, εκεί όπου έχουμε μία ενότητα αφιερωμένη στον Ayrton. Νομίζω πως έπρεπε τώρα να κοιτάξουμε το μέλλον, χωρίς να δείχνουμε στους οδηγούς το “S” κάθε φορά που μπαίνουν στο μονοθέσιο, ώστε να τους θυμίζουμε τι συνέβη. Τώρα είναι ώρα η ομάδα να προχωρήσει παραπέρα και να τιμά τον Senna με ένα χώρο στο μουσείο της αφιερωμένο σε εκείνον».

Ο Senna μετακόμισε στη Williams ενόψει της σεζόν του 1994, έχοντας περάσει έξι σεζόν με τη McLaren, στις οποίες κατέκτησε τους τρεις παγκόσμιους τίτλους του (1988, 1990, 1991).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόλαβε να εκκινήσει σε μόλις τρεις αγώνες με την FW16 (Γκραν Πρι Βραζιλίας, Ειρηνικού και Αγίου Μαρίνου), δίχως να καταφέρει να δει την καρό σημαία. Το δυστύχημα στην Imola, σημάδεψε το σπορ και έφερε σημαντικές αλλαγές στον τομέα της ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ