Το Κατάρ θέτει υποψηφιότητα για την F1

Losail Qatar

Η τάση της Formula 1 να ακολουθήσει το χρήμα αλλά και να βρει τόπους διεξαγωγής αγώνων όπου δεν θα υπάρχουν προβλήματα σε ότι αφορά σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς, στέλνει το σπορ ολοένα και περισσότερο προς τη Μέση Ανατολή.

Καθώς λοιπόν αναζητείται ακόμα ο αγώνας που θα αντικαταστήσει το Grand Prix Αυστραλίας που ήταν προγραμματισμένο για τις 21 Νοεμβρίου και ματαιώθηκε, είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξουν κι άλλες ματαιώσεις (βλέπε: Ιαπωνία, Μεξικό, Βραζιλία).

Παρότι υπάρχουν ευρωπαϊκές πίστες που θα αποτελούσαν λύση, σε αυτό το κομμάτι της σεζόν οι μάχες γίνονται σε άλλες ηπείρους. Αυτό συνεπάγεται δυσκολία στο να «δέσουν» οι ημερομηνίες σε περίπτωση που η αντικατάσταση αφορά προορισμό στην άλλη άκρη του κόσμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mexico Grand Prix

Έτσι λοιπόν αν δεν γίνει ένας από τους αγώνες στη Κεντρική ή τη Νότια Αμερική, εδώ και καιρό «παίζει» το σενάριο να γίνουν δύο αγώνες στο Ώστιν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Τι θα γίνει όμως αν ακυρωθεί όπως όλα δείχνουν ο αγώνας της Σουζούκα; Μαζί με τη ματαίωση της Αυστραλίας έχουμε δύο κενά που η F1 θα πρέπει να καλύψει. Εδώ και μήνες ακούγεται το σενάριο επιστροφής της πίστας της Σεπάνγκ στη Μαλαισία ενώ το νέο σενάριο, αφορά στο Κατάρ!

MotoGP Qatar Losail
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χώρα της Μέσης Ανατολής έχει το χρήμα και τη διάθεση να φιλοξενήσει αγώνα, με την πίστα του Λοσάιλ να είναι εδώ και χρόνια σταθερή στάση στο πρόγραμμα του MotoGP – μία υπερσύγχρονη πίστα όπου μάλιστα ο αγώνας που γίνεται εκεί, είναι νυχτερινός!

Ακόμα δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από φήμες, όμως τα παραπάνω είναι πολύ πιθανό να γίνουν πραγματικότητα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ