Η Κωνσταντινούπολη επέστρεψε στο πρόγραμμα της F1

Turkish Grand Prix

Η Formula 1 ανακοίνωσε νέα τροποποίηση στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021, με την Τουρκία να επιστρέφει σε αυτό για να καλύψει το κενό που άφησε το Grand Prix Σιγκαπούρης που ματαιώθηκε.

Η πίστα της Κωνσταντινούπολης φιλοξένησε πέρυσι ένα συναρπαστικό αγωνιστικό τριήμερο, όπου η κακοκαιρία σε συνδυασμό με το ολισθηρό, πρόσφατα στρωμένο οδόστρωμα, χάρισαν άφθονο θέαμα. Σε έναν αγώνα που έχρισε τον Lewis Hamilton παγκόσμιο πρωταθλητή για έβδομη φορά στην καριέρα του!

Φέτος η γειτονική χώρα δεν ήταν στα αρχικά πλάνα της F1, εντάχθηκε όμως στο πρόγραμμα αντικαθιστώντας το Grand Prix Καναδά που ματαιώθηκε λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχει φέρει η Covid-19. Όχι για πολύ αφού λίγες ημέρες αργότερα, η Μεγάλη Βρετανία έβαλε την Τουρκία στην ταξιδιωτικό κόκκινη λίστα, οδηγώντας σε νέα ανατροπή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Turkish Grand Prix

Όμως ο promoter του αγώνα, η Intercity, ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τα υψηλά κλιμάκια της Formula 1. Έτσι, με τον αγώνα της Marina Bay να δίνει ραντεβού για το 2022, άνοιξε η θέση την οποία θα καλύψει το Intercity Istanbul Park. Θα είναι η στάση #16 από τις 23 στο φετινό πρόγραμμα και θα διεξαχθεί στις 3 Οκτωβρίου.

Βέβαια, με όσα συμβαίνουν στον κόσμο, όλα μπορούν να συμβούν και όλα μπορεί να αλλάξουν. Προς το παρόν όμως, πάμε για πλήρη σεζόν.

«Δείξαμε πως μπορούμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το σπορ μας, με πολλούς προορισμούς να στοχεύουν στη φιλοξενία ενός Grand Prix», είπε μεταξύ άλλων ο CEO της F1, Stefano Domenicali.

Το ανανεωμένο λοιπόν πρόγραμμα:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ