Η ώρα των αποφάσεων για το μέλλον της Alfa Romeo στη F1

Valtteri Bottas

Πλησιάζει η ώρα της κρίσης σχετικά με τη συνεργασία της Alfa Romeo με τη Sauber Motorsport και κατά συνέπεια τη μελλοντική εμπλοκή της ιταλικής εταιρείας στη Formula 1.

Η Alfa Romeo έχει το ρόλο του χορηγού-ονομασίας στην ελβετική ομάδα από το 2018. Τότε με οδηγούς τους Marcus Ericsson και Charles Leclerc (και επίσημο όνομα Alfa Romeo Sauber F1 Team), την τριετία που ακολούθησε με τους Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi (και επίσημο όνομα Alfa Romeo Racing) και φέτος με τους Valtteri Bottas και Guanyu Zhou.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις πρώτες τρεις χρονιές ολοκλήρωσε τους αγώνες στην όγδοη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών ενώ πέρυσι ήταν στην ένατη. Φέτος έχει ξεκινήσει καλύτερα, μετά από τέσσερις αγώνες είναι στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, με 25 πόντους (24 από τον Bottas και 1 από τον Zhou).

Πάνε καλά τα πράγματα αγωνιστικά κι αυτό ίσως φέρει καλά νέα. Σύντομα, η Alfa Romeo καλείται να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την εμπλοκή της στο σπορ και τη συγκεκριμένη ομάδα. Και για αυτή τη συνεργασία μίλησε ο CEO της Alfa Romeo, ο Jean Philippe Imparato.

O Γάλλος είπε στο motorsport.com: «Το μέλλον της συνεργασίας ανάμεσα στην Alfa Romeo και τη Sauber θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο. Δεν θα είναι περίπλοκη διαδικασία. Υπάρχουν δύο πράγματα τα οποία θα αξιολογήσουμε – τα αποτελέσματα και τα οικονομικά οφέλη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπέρ της επέκτασης της συγκεκριμένης συνεργασίας είναι και το μεγάλο αφεντικό της Stellantis, o Carlos Tavares, που θεωρεί πως αυτή αποδίδει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ