Η Formula 1 δεν ενδιαφέρει τη BMW

Robert Kubica

Σε μία εποχή που άλλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες δελεάζονται από τα οφέλη εμπλοκής στη Formula 1, η BMW σφυρίζει αδιάφορα.

Η Audi έχει ανακοινώσει ήδη την εμπλοκή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2026 όταν και αλλάζουν οι κανονισμοί σχετικά με τους κινητήρες. Η Porsche ήταν έτοιμη να κάνει το ίδιο ώσπου ξαφνικά ναυάγησε η συνεργασία με τη Red Bull.

Όμως η BMW δεν έχει τις ίδιες βλέψεις – αντίθετα επέστρεψε στους Αγώνες Αντοχής με το project LMD-H και την M Hybrid V8. Και επικεντρώνεται εκεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Βαυαρικής εταιρείας, Andreas Roos εξήγησε το γιατί στο Motorsport-Total.

O Γερμανός είπε: «Πρέπει να επενδύσεις πολλά στη Formula 1 και για να πάρεις πίσω τα χρήματα αυτά, πρέπει να έχεις πολύ επιτυχημένη ομάδα για πολύ καιρό. Αυτή τη στιγμή δεν μας ενδιαφέρει η F1. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Είμαστε ικανοποιημένοι από το μεγάλο αριθμό αγωνιστικών project που έχουμε. Είμαστε αφοσιωμένοι στον εξηλεκτρισμό και στη μετάβαση σε αυτό. Το πρόγραμμα LMD-H ταιριάζει πλήρως σε αυτό το στόχο και όχι το 2026 όταν η F1 θα πάρει αυτή την κατεύθυνση. Η κατάλληλη στιγμή για εμάς ήταν τώρα και γι’ αυτό έχουμε το πρόγραμμα LMD-H».

H BMW θα εμπλακεί στο Αμερικανικό πρωτάθλημα IMSA το 2023 και το WEC το 2024, διεκδικώντας τη νίκη στις 24 ώρες του Le Mans.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελευταία εμπλοκή της στη Formula 1 ήταν το 2009.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ