Παγκόσμια πρεμιέρα για το οκτακύλινδρο αγωνιστικό πρωτότυπο της BMW

BMW Hybrid Prototype

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση πραγματοποίησε το αγωνιστικό πρωτότυπο της BMW με το οποίο η βαυαρική φίρμα πρόκειται να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και στον φημισμένο 24ωρο αγώνα του Le Mans.

Ένα ακόμα υβριδικό πρωτότυπο το οποίο θα δοκιμάσει την τύχη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής αποκαλύφθηκε, φέροντας την υπογραφή ενός κατασκευαστεί ο οποίος τα τελευταία χρόνια απέχει από την πρώτη γραμμή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μετά, λοιπόν, από το κατά γενική ομολογία αποτυχημένο πέρασμα της BMW από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, οι Βαυαροί δείχνουν έτοιμοι να επιστρέψουν σε μια διοργάνωση η οποία συγκεντρώνει πλέον τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

BMW Hybrid Prototype
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής στο οποίο η BMW θα συμμετάσχει με ένα εντυπωσιακό υβριδικό πρωτότυπο. Το τελευταίο αποκαλύφθηκε στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και με αφορμή της συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυση του περίφημου M Division.

Το οκτακύλινδρο αγωνιστικό πρωτότυπο είναι το πρώτο που κατασκευάζεται από την BMW M Motorsport τα τελευταία 25 χρόνια και πέρα από ένα αξιόμαχο race car, συνιστά τον πρόλογο του ηλεκτροκίνητου μετασχηματισμού των προτάσεων υψηλών επιδόσεων της γερμανικής φίρμας.

Στην προκειμένη περίπτωση, το μήκος 5,1 μέτρων τετράτροχο κρύβει κάτω από τις ανθρακονιμάτινες επιφάνειες του αμαξώματός του έναν V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων, στο έργο του οποίου συμβάλλει και ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Το διπλά υπερτροφοδοτούμενο οκτακύλινδρο μοτέρ αποδίδει 640 ίππους και 650 Nm ροπής, ωστόσο, η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συνόλου παραμένει άγνωστη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του αγωνιστικού πρωτοτύπου της BMW θα ξεκινήσουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η εμπλοκή των Βαυαρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής θα ξεκινήσει το 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ