Η Aston Martin επιβεβαιώνει τις επαφές με την Audi

Nico Hulkenberg

Μετά την επίσημη επιβεβαίωση διά στόματος Herbert Diess πως το Volkswagen Group μπαίνει στη Formula 1, όλοι αναρωτιούνται με ποια ομάδα θα συνεργαστεί η Audi.

Ενώ η εμπλοκή της Porsche όλα δείχνουν πως θα γίνει με τη Red Bull Racing, ακόμα το οποίο για την Audi είναι θολό. Θα εξαγοράσει κάποια ομάδα; Δεν τα κατάφερε με τη McLaren αλλά δεν αποκλείεται να τα καταφέρει με τη Williams ή τη Sauber (σ.σ. Alfa Romeo). Ή μπορεί απλά να μπει κι αυτή στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ από το 2026, ως πάροχος κινητήρων κι όχι εργοστασιακή ομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν η εταιρεία με βάσει το Ίνγκολσταντ ακολουθήσει το δεύτερο δρόμο, τότε μπορεί να το κάνει και με κάποια άλλη ομάδα. Αυτή είναι η Aston Martin που προς το παρόν, παίρνει υβριδικές μηχανές από τη Mercedes.

Αυτό κυκλοφορούσε σαν φήμη εδώ και μερικές εβδομάδες αλλά δεν είναι φήμη πια. Το επιβεβαίωσε ο ιδιοκτήτης της βρετανικής ομάδας, Lawrence Stroll, μιλώντας σε επενδυτές στο πλαίσιο ενός conference call της Bank of America.

Σύμφωνα με το Autosprint, o Stroll είπε: «Μας προσέγγισε η Audi; Η απάντηση είναι ναι».

Ωστόσο, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας τόνισε και πως αυτή τη στιγμή, είναι ικανοποιημένοι από τη συνεργασία σε αυτόν τον τομέα με τη Mercedes. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις, λόγια είναι και μπορεί να αλλάξουν γοργά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Aston Martin έκανε κακό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και στους πρώτους τρεις αγώνες της σεζόν ήταν εκτός δεκάδας. Ωστόσο, στο Γκραν Πρι Εμίλια-Ρομάνια που έγινε στην Ίμολα, βαθμολογήθηκε και με τους δύο οδηγούς της και ανέβηκε ένατη στην κατάταξη κατασκευαστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ