Η αναδιοργάνωση στη Ferrari δεν αγγίζει τον Binotto

Ferrari F1 Mattia Binotto

H Ferrari προχώρησε σε πολλές αλλαγές στην οργανωτική της δομή αλλά αυτές φαίνεται πως δεν θα επηρεάσουν το τμήμα της Formula 1. Ανακοινώθηκαν ανακατατάξεις αλλά η θέση του αφεντικού του περίφημου «Gestione Sportiva» δεν αλλάζει.

Εκεί λοιπόν παραμένει ο Mattia Binotto που όταν το 2019 αποχώρησε από την ιταλική εταιρεία ο Maurizio Arrivabene, ανέλαβε τα ηνία του αγωνιστικού τμήματος γενικότερα και της ομάδας Formula 1 ειδικότερα.

O Ιταλός τεχνικός ανήκει στο δυναμικό της Ferrari από το 1995 – τότε είχε πιάσει δουλειά στο τμήμα των κινητήρων. Εξελίχθηκε, το 2013 ανέλαβε το συγκεκριμένο τμήμα, έπειτα έγινε τεχνικός διευθυντής και μετά υπεύθυνος της ομάδας. Παρότι δεν έχει καταφέρει να την επαναφέρει στην κορυφή, θα έχει τουλάχιστον μία ακόμα ευκαιρία – το 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση: «Η νέα οργανωτική δομή θα προωθήσει περαιτέρω την καινοτομία, θα βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες και θα αυξήσει τη συνεργασία, τόσο εσωτερικά, όσο και με συνεργάτες, διευρύνοντας τις διοικητικές θέσεις μέσω της προώθησης εσωτερικών ταλέντων αλλά και ορισμένων στρατηγικών προσλήψεων».

Ο Binotto θα λογοδοτεί στον CEO της Ferrari, Benedetto Vigna. Παραμένει άγνωστο αν η πρόσφατη φημολογία επιστροφής του Jean Todt, έστω και σε ρόλο συμβουλευτικό, θα γίνει πραγματικότητα.

Η Scuderia έχει να κατακτήσει πρωτάθλημα από το 2008 (κατασκευαστών) και ευελπιστεί πως οι νέοι κανονισμοί θα της επιτρέψουν να διεκδικήσει ξανά την κορυφή. Το 2022 θα οδηγούν ξανά για λογαριασμό της οι Charles Leclerc και Carlos Sainz.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ