Ο Hamilton απαντά επίσημα: «Ποτέ δεν είπα ότι θα σταματούσα από τη Formula 1»

Hamilton

Ο Lewis Hamilton έλυσε τη σιωπή του στη διάρκεια της παρουσίασης της νέας Mercedes W13 για όλες τους τις σκέψεις μετά το αμφιλεγόμενο GP του Abu Dhabi, και είπε ότι μένει στη F1 με στόχο να κερδίσει φέτος το όγδοό του πρωτάθλημα.

Το επίτευγμα να γίνει ο πρώτος άνθρωπος της ιστορίας με 8 παγκόσμια πρωταθλήματα της F1 στερήθηκε από τον Βρετανό στο τελευταίο GP του 2021, στο Άμπου Ντάμπι, από παράτυπες αποφάσεις του -πρώην, πλέον- αγωνιστικού διευθυντή των GP Michael Masi σχετικά με το όχημα ασφαλείας στους πέντε τελευταίους γύρους του αγώνα, και ενώ ο Hamilton όδευε προς τον τίτλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις επόμενες μέρες ο διευθυντής της Mercedes F1, Toto Wolff, είπε ότι η απογοήτευση από την αδικία που συντελέστηκε εις βάρος του οδηγούσε τον Βρετανό σε σκέψεις άμεσης αποχώρησης από το σπορ - αλλά τώρα ο Hamilton είπε πως ποτέ δεν δήλωσε ο ίδιος κάτι τέτοιο: «Εδώ δεν είπα ποτέ ότι θα σταματούσα. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και νιώθω ότι είναι προνόμιο η συνεργασία μου με αυτή την τόσο μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε μια οικογένεια, που όλοι δουλεύουμε για τον ίδιο στόχο. Είναι μια μοναδική αίσθηση», είπε ο Βρετανός.

Εξηγώντας τι αισθανόταν και πως ήταν η ψυχολογία του τις επόμενες εβδομάδες μετά τον αγώνα του Περσικού, ο Lewis συμπλήρωσε: «Προφανώς ήταν μια δύσκολη περίοδος για μένα, έπρεπε να αποστασιοποιηθώ λίγο και να μείνω λίγο με τον εαυτό μου. Ήμασταν παρέα με την οικογένειά μου, φτιάξαμε ορισμένες όμορφες στιγμές και έτσι άρχισα να αισθάνομαι έτοιμος να κάνω μια νέα επίθεση για μια ακόμη σεζόν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάνω στο ίδιο θέμα, τον τρόπο που ο 37χρονος αντιμετώπισε την απώλεια του τίτλου, ο Wolff εξήγησε: «Αυτό που νιώσαμε όλοι αρχικά ήταν ένα σοκ. Αυτό είναι ένα σπορ, όχι η παγκόσμια πολιτική, στο μικρόκοσμο που ζούμε αυτό ήταν σοκαριστικό. Ο Λιούις ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, και ξαφνικά του στερήθηκαν τα πάντα από την απόφαση ενός μόνο ανθρώπου, παραβιάζοντας στους κανονισμούς. Είναι πολύ δύσκολο να δεχθείς κάτι τέτοιο. Έπρεπε να απομακρυνθεί, να καθαρίσει το μυαλό του, κι έπειτα να το επεξεργαστεί για να το αντιμετωπίσει πνευματικά».

Μιλώντας για την αντικατάσταση του Michael Masi στο ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή των GP το 2022, που η FIA ανακοίνωσε μόλις χθες (17/2), ο Wolff είπε πως η απόφαση του Hamilton αν θα παρέμενε στο σπορ «δεν είχε να κάνει με τον αγωνιστικό διευθυντή ή κάποιον άλλον, αλλά με τη δική του απόφαση να συμβιβαστεί με τον τρόπο που τελείωσε το πρωτάθλημα. Για εκείνον, ήταν θέμα δικαιοσύνης και αθλητικής άμιλλας, που δεν υπήρξαν [στο GP του Άμπου Ντάμπι]. Χρειαζόταν χρόνο, αλλά τώρα επέστρεψε, δυνατός και σε καλή διάθεση».

Ο Αυστριακός διευθυντής της Mercedes F1, Toto Wolff
Ο Αυστριακός διευθυντής της Mercedes F1, Toto Wolff
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αυστριακός συνέχισε, μιλώντας σήμερα: «Δεν υπάρχει αυτό που λέμε ότι ανακτάς την πλήρη σου ενέργεια, αλλά είναι εντάξει. Ανυπομονούμε για τον [πρώτο] αγώνα, είναι αυτό που αγαπάμε να κάνουμε. Είναι λίγο σουρεαλιστικό που, ως ομάδα, καταφέραμε να πετύχουμε το όγδοό μας πρωτάθλημα στη σειρά. Προφανώς υπήρχε αυτή η σκιά με το πρωτάθλημα οδηγών, το πρωτάθλημα του Lewis, αλλά ας κοιτάξουμε πια το μέλλον.

»Είναι ενθαρρυντικό που είδαμε να γίνονται κάποιες ενέργειες. Η δομή είναι πιο στιβαρή, και υφίσταται πια και άλλος υποστηρικτικός μηχανισμός για το έργο του αγωνιστικού διευθυντή. Η FIA ανέφερε ότι θα υπάρχει ένα εικονικό κέντρο ελέγχου με προηγμένη τεχνολογία, και τώρα πάμε με τους νέους [αγωνιστικούς διευθυντές] στις δοκιμές της Βαρκελώνης. Πιστεύω ότι αυτά είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Το νέο μονοθέσιο, W13, της Mercedes για το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2022
Το νέο μονοθέσιο, W13, της Mercedes για το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2022

Ο Hamilton από την πλευρά του, μιλώντας για τους στόχους του το 2022, τόνισε: «Για αρχή δεν έχω κάποιο σαφή στόχο, αλλά εκτιμώ ότι ο καθένας μας στην ομάδα δούλεψε όλον αυτό τον καιρό με ξεκάθαρες βλέψεις προς το απόλυτο, το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι θέμα του πόσο ψηλά θέτεις ο ίδιος τον πήχη, πώς πετυχαίνεις κάτι που κανείς άλλος δεν έχει πετύχει ποτέ. Έχουμε οκτώ πρωταθλήματα, και τώρα θέλουμε να περάσουμε στο επόμενο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ