Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής ομάδας, Zak Brown, είναι διατεθειμένος να δώσει στον Ισπανό άλλη μία ευκαιρία να κυνηγήσει το Triple Crown!
O Fernando Alonso έχει κατακτήσει τη νίκη στον θρυλικό 24ωρο αγώνα Le Mans, στο Grand Prix της Formula 1 στο Μονακό αλλά παρότι προσπάθησε, ακόμα δεν έχει κατακτήσει τα 500 μίλια της Ινδιανάπολης στα Indycar. Το χατ-τρικ που μόνο ο Graham Hill έχει καταφέρει.
O δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 συμμετείχε για πρώτη φορά στο σπουδαιότερο αγώνα της άλλης πλευράς του Ατλαντικού Ωκεανού το 2017. Τότε έτρεχε στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την McLaren-Andretti και με την ίδια ομάδα έτρεξε και στο Indy500. Σημείωσε τον 5ο χρόνο στις κατατακτήριες, πέρασε 27 γύρους στην πρωτοπορία αλλά εγκατέλειψε όταν παρέδωσε πνεύμα ο κινητήρας της Honda.
BUY NOW
Επέστρεψε το 2019, ενώ έκανε διάλειμμα από την F1, δοκίμασε ξανά με την McLaren Racing αλλά δεν προκρίθηκε στον κυρίως αγώνα. Το έκανε το 2020 με την Arrow McLaren SP, εκκινώντας 26ος αλλά ένα πρόβλημα στο συμπλέκτη τον περιόρισε στην 21η θέση.
Έκτοτε ο Alonso έχει κόψει τους όποιους δεσμούς με τη McLaren και παρότι σήμερα είναι αντίπαλος, αγωνιζόμενος με την Aston Martin, ο Brown δήλωσε πως θα του έδινε μία τέταρτη ευκαιρία στο Indy500.
«Του μιλώ για αυτό το σενάριο κάθε φορά που τον βλέπω», τόνισε ο Αμερικανός. «Νομίζω πως έχουμε πια ένα μονοθέσιο ικανό να κατακτήσει το Indy500. Απόλαυσα τις φορές που αγωνιστήκαμε μαζί εκεί. Το ίδιο κι εκείνος, ειδικά την πρώτη φορά. Ήταν κάτι μαγικό. Θα ήθελα να τον δω να επιστρέφει μαζί μας. Είναι κάτι για το οποίο θα συνεχίσω να τον τσιγκλάω».