Formula 1, GP Σιγκαπούρης - Κυρίαρχος και πάλι ο Verstappen

Verstappen win Singapore GP 2026

Ο Max Verstappen δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στη Σιγκαπούρη και πήρε τη 2η σερί νίκη του τη φετινή σεζόν. Leclerc και Antonelli συμπλήρωσαν το βάθρο.

Σε αντίθεση με τα όσα είδαμε στο sprint του Σαββάτου, ο καιρός την Κυριακή ήταν ιδανικός για τους πιλότους όχι όμως και για το θέαμα. Η πλειοψηφία διάλεξε τη μαλακή γόμα για να εκκινήσει τον αγώνα ενώ ο Hamilton που ήταν στην 3η θέση έβαλε τη μέση όπως και οι Russell, Hadjar που ήταν είτε στο τέλος του grid είτε στο pit lane. Η εκκίνηση δεν έκρυβε συγκινήσεις αφού ο Verstappen διατήρησε άνετα την πρωτοπορία ενώ οι Leclerc, Hamilton έμειναν πίσω του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Verstappen δεν άργησε να ανοίξει τη διαφορά του από τον Leclerc, την ώρα που ο Russell κέρδιζε θέσεις και ανέβηκε 12ος χωρίς όμως να μπορεί να κερδίσει όσο γρήγορα ήθελε τα όσα έχασε λόγω της ποινής που είχε. Ο ρυθμός του Hamilton έπεσε αρκετά και κόλλησαν πίσω του οι Antonelli, Norris με αποτέλεσμα να μπει ο Βρετανός της Ferrari στα pits μόλις στον 19ο γύρο και μάλιστα πέρασε στη μαλακή γόμα. Η επιστροφή του στην πίστα τον βρήκε στην 7η θέση πίσω από τον Lawson. Χωρίς να δυσκολευτεί πέρασε τον πιλότο της Racing Bulls και βρέθηκε 19 δευτερόλεπτα πίσω από τον Piastri.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον 24ο γύρο ήρθε η ώρα για τον Antonelli που έβαλε τη μέση γόμα και βγήκε πίσω από τον Hamilton αφού ο Βρετανός είχε εξαιρετικό ρυθμό με τη μαλακή. Ένα γύρο μετά μπήκε και ο Leclerc, έβαλε τη μέση και κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά και από τους δύο. Ο Hamilton έδειχνε να είναι πιο γρήγορος από τον teammate του αλλά το προσπέρασμα δεν είναι καθόλου εύκολο στη Σιγκαπούρη. Στην κορυφή ο Verstappen ήταν σχεδόν ένα pit stop μπροστά από τον Norris που ακολουθούσε.

Ένω όλα έδειχναν ότι δεν θα είχαμε δράματα τελικά η εγκατάλειψη του Stroll δημιούργησε αναταράξεις στο pit wall με τη Ferrari να είναι και πάλι στο επίκεντρο. Παρά το ότι ο Hamilton είχε πολύ χρησιμοποιημένα ελαστικά προτίμησαν να τραβήξουν τον Leclerc να του βάλουν τη μαλακή γόμα και στην πραγματικότητα να κρατήσει τη δεύτερη θέση. Ο Hamilton δεν θα άντεχε με το χρησιμοποιημένο σετ και έτσι έχασε θέση και από Leclerc και από Antonelli και από Norris.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Verstappen έφτασε χωρίς πρόβλημα στη 2η σερί νίκη κυριαρχώντας απόλυτα στο τριήμερο. Leclerc και ο μεγάλος κερδισμένος Antonelli συμπλήρωσαν το βάθρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ