Formula 1: Υποχρεωτικά δυο pit stop για κάθε οδηγό στο Grand Prix Μονακό

Monaco 2024

Ο όγδοος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχει φέτος μία σημαντική ιδιαιτερότητα.

Οι αγωνιστικοί κανονισμοί της Formula 1 τροποποιήθηκαν πρόσφατα, ώστε κάθε οδηγός να υποχρεούται να κάνει δύο pit stop στο Grand Prix του Μονακό. Ο συγκεκριμένος κανόνας είναι το Άρθρο 30.5, παράγραφος μ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθεί σύνοψη του περιεχομένου του: «Για τον αγώνα του Mονακό, κάθε οδηγός πρέπει να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς τύπους ελαστικών (είτε στεγνού είτε βρεγμένου οδοστρώματος). Εάν ένας οδηγός δεν χρησιμοποιήσει ενδιάμεσα ή βρόχινα ελαστικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον δύο διαφορετικές γόμες σλικ ελαστικών, εκ των οποίων η μία πρέπει να είναι από τις δυο υποχρεωτικές γόμες στεγνού οδοστρώματος (σκληρή ή μέση). Αν ο αγώνας διακοπεί και δεν μπορεί να ξεκινήσει πάλι οι οδηγοί απαλλάσσονται από την υποχρέωση. Αλλιώς η μη συμμόρφωση με τον κανονισμό θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του εν λόγω οδηγού από τα αποτελέσματα του αγώνα. Σε αυτή την περίπτωση, τριάντα δευτερόλεπτα θα προστεθούν στον χρόνο του οδηγού που δεν χρησιμοποίησε, όταν του ζητήθηκε, τουλάχιστον δύο διαφορετικές γόμες ελαστικών κατά τη διάρκεια του αγώνα, ή που δεν χρησιμοποίησε τουλάχιστον τρία σετ ελαστικών οποιασδήποτε προδιαγραφής κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επιπλέον, άλλα τριάντα δευτερόλεπτα θα προστεθούν στον χρόνο του οδηγού που χρησιμοποίησε μόνο ένα σετ ελαστικών οποιασδήποτε προδιαγραφής κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Θα έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο τα παραπάνω, θα επηρεάσουν τη ροή του αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ