Το απογευματινό σκέλος της πρώτης ημέρας του δεύτερου τεστ εξέλιξης που διεξάγεται στο Μπαχρέιν, βρήκε ένα ασημί βέλος στην κορυφή.
Ταχύτερος όλων ήταν ο George Russell με τη Mercedes-AMG W17 E Performance, που σταμάτησε τα χρονόμετρα το απόγευμα στο 1:33.459. Επίδοση που είναι η καλύτερη που έχουμε δει έως τώρα στις δοκιμές εξέλιξης του Μπαχρέιν, αφού ήταν δύο δέκατα κάτω από τον καλύτερο χρόνο του τεστ της προηγούμενης εβδομάδας – που ανήκε πάλι στη γερμανική ομάδα αλλά τον Kimi Antonelli. Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως και οι δύο επιδόσεις, ήταν με τη C3 γόμα της Pirelli.
Παράλληλα, ο Russell τον οποίο οι στοιχηματικές εταιρείες τον δίνουν ως Νο1 φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, ήταν αυτός που κάλυψε και τα περισσότερα χιλιόμετρα, μιας και το απόγευμα κάλυψε συνολικά 76 γύρους!
BUY NOW
Οριακά πίσω από τον Βρετανό, μόλις 1 εκατοστό του δευτερολέπτου, ήταν ο Oscar Piastri για τη McLaren. Χρόνος που ήρθε επίσης με τη C3 και έγινε αρκετά νωρίτερα, αφού ήταν η τελευταία προσπάθεια του Russell που τον τοποθέτησε στην κορυφή.
Ενώ η πρωινή επίδοση του Charles Leclerc τον κράτησε στην τρίτη θέση, το απόγευμα ο Lewis Hamilton είχε προβλήματα. Το #44 κάλυψε συνολικά 44 γύρους, περνώντας 90 λεπτά στο γκαράζ, αν και η Scuderia Ferrari δεν αποκάλυψε το λόγο.
Ο Isack Hadjar που ήταν ο μοναδικός που είχε όλη την ημέρα δική του, πρόσθεσε 53 γύρους στους μόλις 13 που έκανε το πρωί, λόγω προβλήματος διαρροής ψυκτικών υγρών στην υβριδική μηχανή της Red Bull Powertrains.
Όπως φημολογείται, η απόσταση αυτών των τεσσάρων ομάδων από τις υπόλοιπες, παρέμεινε μεγάλη. Με τη Williams να είναι best of the rest αλλά με τον καλύτερο χρόνο του Carlos Sainz περισσότερο από ενάμισο δευτερόλεπτο πιο πίσω.
Πολλά προβλήματα αντιμετώπισε ξανά η Aston Martin, που από τις 12:00 έως τις 16:00 τοπική ώρα, ήταν κλεισμένη στο γκαράζ με πρόβλημα στην υβριδική μηχανή. Όταν ο Lance Stroll βγήκε στην πίστα το απόγευμα, είχε έξοδο στη στροφή 10 η οποία έδειξε να οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα κι όχι οδηγικό λάθος, κόλλησε στην αμμοπαγίδα και προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας.
Εκεί χάθηκε άλλη μία ώρα δουλειάς με την AMR26. Το μοναδικό θετικό για την βρετανική ομάδα, είναι πως βρήκε περισσότερα από δύο δευτερόλεπτα σε σχέση με τους χρόνους της περασμένης εβδομάδας.
Προβλήματα όμως αντιμετώπισε και η Cadillac, ξοδεύοντας χρόνο στο γκαράζ τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, αφού υπήρχαν προβλήματα με αισθητήρες που δεν μπορούσαν να λύσουν. Συνολικά η αμερικανική ομάδα κάλυψε 59 γύρους όλη την ημέρα.
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως στο τέλος της διαδικασίας έγινε προσομοίωση κανονικής εκκίνησης και κανένα μονοθέσιο δεν έμεινε ακινητοποιημένο στο grid.
Αναλυτικά οι χρόνοι της πρώτης ημέρας:
Οι δοκιμές συνεχίζονται αύριο στο Σακχίρ.