Μπορεί η γειτονική χώρα να είναι… ισχυρός παίκτης στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όμως σε επίπεδο οδηγών, δεν είχε τις αναμενόμενες επιτυχίες.
Η Ιταλία έχει τη Scuderia Ferrari που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του μαγικού κόσμου της Formula 1 αλλά και τη Racing Bulls με έδρα στη Faenza, είχε φέτος Grand Prix στη Monza και δεν αποκλείεται να έχει και στο τέλος της σεζόν στην Imola (αν δεν γίνουν οι αγώνες σε Κατάρ και Άμπου Ντάμπι λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή), είχε κι άλλες ομάδες, είχε δεκάδες οδηγούς.
Όμως αυτό που έμαθαν όλοι χάρη στα φετινά επιτεύγματα του Kimi Antonelli, είναι πως οι περισσότεροι από αυτούς, δεν είχαν αφήσει το στίγμα τους. Κι ενώ ο οδηγός της Mercedes-AMG ήταν ο πρώτος… ντόπιος που πανηγύρισε στο «Ναό της Ταχύτητας» μετά από 60 χρόνια και τον Ludovico Scarfiotti, τώρα, έδωσε στους συμπατριώτες του μία άλλη χαρά που είχαν να ζήσουν επί δεκαετίες.
BUY NOW
Η κατάκτηση του φετινού τίτλου στους οδηγούς, χάρη στην 3η θέση στο Grand Prix της Πόλης του Μεξικού, τον έχρισε μόλις τον τρίτο Ιταλό παγκόσμιο πρωταθλητή στην ιστορία του σπορ!
Και οι γείτονες, είχαν να ζήσουν αυτή τη χαρά από το 1953, τότε με τον Alberto Ascari που είχε πάρει δύο συνεχόμενους τίτλους. Όσο για τον πρώτο Ιταλό πρωταθλητή, ήταν ο Giuseppe «Nino» Farina, που κατέκτησε τον τίτλο στην παρθενική σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, το 1950.